Türkiye’de üretilen elektrikli Transit’in EuroNCAP notu “altın”

Ford tarafından ABD ve Türkiye’de üretilen elektrikli Transit’in EuroNCAP notu açıklandı. Ford’un ilk yüzde 100 elektrikli ticari aracı E-Transit; ileri sürüş destek teknolojileriyle Euro NCAP tarafından ‘Altın’ ödül ile değerlendirildi.

Ali Koç: E-Transit Cumhuriyet’in 100. yılında yola çıkacak

E-Transit Euro NCAP notu değerlendirmesinde yüksek not getiren sürücü destek teknolojileri

  • Yaya Algılama özellikli Çarpışma Önleme Yardımı,
  • Trafik Levha Tanıma özellikli Akıllı Adaptif Hız Kontrolü,
  • Şerit Takip Uyarılı ve Yardımlı Kör Nokta Bilgi Sistemi,
  • Kavşak Yardımı,
  • 360 derece kamera ve
  • Geri Manevra Fren Desteği yer alıyor.

Euro NCAP simülasyonlarında park halindeki araçlara veya daha yavaş akan trafiğe yaklaşırken ya da öndeki bir araç ani fren yaptığında; sürücü uyarıları ve aktif güvenlik teknolojisi aksiyonları test edildi.

Ayrıca yola doğru koşan bir çocuğa, yoldan giden veya geçen bisikletlilere ve yayalara verilen tepkiler için de testler yapıldı.

Ford e-transit
Ford Otosan tarafından üretilen yüzde 100 elektrikli Transit’in EuroNCAP notu belli oldu

Ford Otosan tarafından Kocaeli’de elektriklendi

Ford Transit’in ilk tam elektrikli versiyonunu, Avrupa pazarı için Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda üretiliyor. Türkiye’de üretime başlaması 1967 yılına uzanan Transit’in tam elektrikli versiyonu, Ford’un elektrifikasyon stratejisi kapsamında önemli bir yere sahip.

Şirket şimdiden E-Transit araçlar için Avrupa genelinde seçili müşterilerle tipik günlük kullanım koşullarında pilot çalışmalar yürütüyor. Müşteri siparişlerinin 2022’nin bahar aylarından itibaren başlaması planlanıyor.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.