Japonların büyük ortaklığı: Honda, Sony ile otomobil üretecek

Otomobili çalıştırmak için bir tuşa basmak, ya da kokpitteki 9 inçlik multimedya ekranına elini yaklaştırmak yetiyor. 5G, 6G gibi teknolojilerin yayılmasıyla araçlar artık kendi kendilerine haberleşecek. Bizler de eskiden yaptığımız gibi aracın motor gücüne, dışarıdan bakınca şöyle etkileyici oluşuna değil; içerisinde neler yapabildiğimize göre araç seçeceğiz.
Otomobil ve teknoloji artık iyiden iyiye yakınlaştı. İki ayrı sektörün iç içe geçmesine yol açan gelişmeler şirketleri de işbirliğine yönlendiriyor. Son olarak Honda Sony ile otomobil üretecek. İki dünya devi 2025 yılında ilk otomobilini üretecek yeni bir şirket kurduklarını duyurdu.
Sony 2020 yılında Magna Steyr şirketine kendisi için bir otomobil ürettirmiş ve bunu Vision S adıyla sergilemişti.
Bu kapsamda Honda, tüketici elektroniği ve profesyonel elektronik üreticilerinden Sony ile işbirliği anlaşmasını duyurdu. Honda ve Sony arasında imzalanan ortak girişim anlaşması kapsamında “New Company” şirketi kurulacak.
Yeni şirket ulaşım ve ulaşım hizmetleri geliştirmek için çalışmalar yapacak. Bu çalışmalar
doğrultusunda “New Company”nin 2025 yılında ilk elektrikli araç modelini satışa sunması
hedefleniyor.

Honda mühendisliği, Sony teknolojisi

Honda ve Sony iş birliği kapsamında kurulması planlanan “New Company” ile Honda’nın ulaşım geliştirme yeteneklerini; araç gövdesi üretim teknolojisini ve satış sonrası servis yönetimi deneyimini; Sony’nin görüntüleme, algılama, iletişim, ağ ve eğlence teknolojileri geliştirme ve uygulama uzmanlığı bir araya getirecek.
Sony 2020 yılında otomobil alanına ilgi duyduğunu gösteren bir atılım başlatmıştı.

Yeni şirketin ilk aracı nerede üretilecek:

Elektrikli araçların geliştirilmesi, tasarlanması ve satışa sunulması konusunda çalışacak olan New Company’nin üretim tesisinin olmayacağı belirtildi. Satışa çıkacak ilk elektrikli araç modelinin üretiminin Honda tesislerinde yapılması bekleniyor.
Sony tarafından ise, bir ulaşım hizmeti platformunun geliştirilerek kullanıma sunulması planlanıyor.
Honda ve Sony’nin ortak girişim anlaşmasına ilişkin olarak Honda CEO’su Toshihiro Mibe, “New Company ile müşteri beklentilerinin ve hayal gücünün üzerinde değerler yaratmaya yönelik geniş ve iddialı bir yaklaşım benimseyerek küresel çapta yenilik, evrim ve ulaşımın gelişiminde ön saflarda yer almayı hedefliyoruz. Honda’nın çevre ve güvenlikle ilgili en ileri teknolojilerinden ve bilgi birikiminden yararlanırken; bunu, her iki şirketin de teknolojik varlıklarını uyumlu hale getirerek yapacağız. Honda ve Sony, birçok tarihi ve kültürel benzerliği paylaşan şirketler olsa da teknolojik uzmanlık alanlarımız farklı. Bu nedenle, iki şirketin güçlü yanlarını bir araya getirerek ulaşımın geleceği için büyük olanaklar sunacağız” dedi.

Ulaşımı duygusal hale getirme vizyonu

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida ise “Sony olarak ‘yaratıcılık ve teknolojinin gücüyle dünyanın duygularını harekete geçirmeyi’ amaçlıyoruz. Otomobil endüstrisinde uzun yıllar boyunca kapsamlı küresel deneyim ve başarılar biriktiren; bu alanda devrim niteliğinde ilerlemeler kaydetmeye devam eden Honda ile bu ortak girişim sayesinde; ‘ulaşımı duygusal hale getirme’ vizyonumuzu geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca güvenlik, eğlence ve uyarlanabilirlik merkezli ulaşımın gelişimine de katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.