Koç Grubu, Wat Mobilite ile EV şarj işine girdi

KOÇ TOPLULUĞU, şubat ayında kurduğu yeni şirket WAT MOBİLİTE ile elektrikli araç (EV) şarj ağı işinde ilk istasyonunu açtı. Koç Grubu bünyesindeki WAT, Opet, Otokoç Otomotiv ve Entek Elektrik tarafından; elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanında faaliyet göstermek üzere WAT Mobilite’ adıyla faaliyete başladı. Şirket, 2022 yılı sonunda yerli şarj cihazları üretimine başlayacak.

Ford Rakun’a elektrikli motor üreten WAT Motor satıldı

Bilindiği gibi TOGG Trugo ile, Zorlu Grubu ZES ile ve Sabancı Grubu da e-Şarj ile bu alanda rekabette yer alıyor.

WAT Mobilite, ilk şarj istasyonunu Koç Holding Nakkaştepe Kampüsü’nde devreye aldı. Koç Grubu, Türkiye’de elektrikli araçlara batarya üretimi yapacak olan Ford SK on şirketleriyle üçüncü ayak olmak için görüşmeler de yürütüyor. Konuyla ilgili haberimize alttaki haber başlığına tıklayarak, kolayca ulaşabilirsiniz.

Koç Holding, Türkiye’de elektrikli araçlara batarya üretimi için Ford ve SK ON ile masaya oturdu.

WAT Genel Müdürü Oğuzhan Öztürk “Elektrikli araçlar için şarj istasyonları konusunda Türkiye çapında hızlı bir yaygınlaşma hedefimiz var. Bu konuda Koç Topluluğu şirketlerinin kendi lokasyonları ile Türkiye geneline yayılan güçlü bayi ve servis altyapısı en büyük itici gücümüz olacak. Bu yaygınlaşmayı kendi gücümüz ve bayilerimiz ile birlikte hayata geçireceğimiz yatırımlarla sağlayacağız” bilgisini verdi.

Şirket Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Şarj Ağı İşletmeciliği Yönetmeliği kapsamında Şarj Ağı İşletmecisi olmak üzere lisansını aldı.

KOÇ Grubu şirketleri birleşerek WAT Mobolite adıyla yerli üretim şarj istasyonları kuruyor.

WAT Mobilite yerli şarj istasyonu geliştirecek

Öztürk ise şirketin yeni dönem anlayışını ve yol haritasını şöyle aktardı:

WAT olarak deneyimli Ar-Ge gücümüz, teknolojilerimiz ve üretim altyapımız ile enerji verimli elektrik motorları; elektronik kontrol sistemleri; akıllı kontrol algoritmaları; filo yönetim yazılımları ve yapay zekâ uygulamaları geliştirmek ve pazara sunmak üzere adımlar attık. Türkiye’nin elektrikli araç dönüşümündeki hedefleri, halkımız tarafından heyecan ile takip ediliyor.

Bu hedeflere ulaşılması için elektrikli araç şarj cihazlarının ülkemizde yerli olarak tasarlanmasını ve üretilmesini kritik görüyoruz. Güç elektroniği ve yazılım temelli elektrikli araç şarj teknolojileri konusunda global ölçekte etki yaratmayı hedefliyoruz.

2022 yılı sonu itibarı ile WAT fabrikamızda üretimine başlayacağımız şarj cihazlarının, 2023 yılı itibariyle yerlileştirme çalışmalarını hızlandıracak ve geleceğe damga vuracak teknolojileri ülkemize kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız.

Elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanına da WAT Mobilite şirketimiz ile giriş yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Elektrikli araçlar için kritik öneme sahip şarj istasyonları konusunda Türkiye çapında hızlı bir yaygınlaşma hedefimiz var. Bu konuda Koç Topluluğu şirketlerinin kendi lokasyonları ile Türkiye geneline yayılan güçlü bayi ve servis altyapısı en büyük itici gücümüz olacak. Bu yaygınlaşmayı kendi gücümüz ve bayilerimiz ile birlikte hayata geçireceğimiz yatırımlarla sağlayacağız. WAT Mobilite olarak elektrikli araç şarj ağının yanında katma değerli servisler ile de müşterilerimiz ve iş ortaklarımıza dijital dünyanın fırsatlarını sunmayı hedefliyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.