Fiat yeni fastback SUV ile rekabete hazırlanıyor

Otomotiv dünyasının gözde sedan ve hatchback modelleri SUV trendini kırmayı başaramayınca şekil değiştirmeye devam ediyor. Karşımıza ilk Crossover/SUV tarzında hatchback otomobiller çıkarken; sedan otomobiller de SUV yapılı liftback-fastback olarak yeni bir görünüm kazanmayı başladı. Fiat da SUV, sedan ve coupenin karışımı yeni bir fastback modelle akıma dahil oluyor.

Fiat’ın ismini şu an için fastback SUV olarak lanse ettiği yeni modelin kökleri, ilk kez 2018’deki Sao Paulo Otomobil Fuarı’nda tanıttığı konsept modele dayanıyor. Bu konsept (Alttaki videoda görebilirsiniz) daha önce, arka kısmın BMW X6’ya benzemesiyle eleştiri toplamıştı. Resmi olarak yayınlanan teaser görüntüsündeki ilk izlenimler ise Fiat’ın bu tasarım dilinden vazgeçmediği yönünde.

Peugeot 408, Renault Arkana ve Citroen C4-X gibi modeller ile artmaya devam eden fastback SUV rekabetine ortak olacak olan model; Fiat’ın Güney Amerika tasarım merkezi tarafından tasarlandı ve Brezilya pazarında satışa çıkacak. Avrupa pazarına getirilip getirilmeyeceği konusunda henüz netlik kazanmış bir açıklama yok.

Yeni Fiat fastback SUV ne zaman çıkıyor?

Teaserda agresif çizgileri ve SUV yapısıyla kendini gösteren modelin ön kısmında, konsept modele benzer şekilde ince LED farlar ve büyük hava girişleri kullanılıyor. Arka kısımda görünen ince C sütunu ile eğimli arka cam aracın sportif fastback yapısını tamamlıyor.

İç mekanda, Brezilya’daki modellere kıyasla yeniden tasarlanmış bir gösterge paneli ve Apple CarPlay ve Android Auto gibi güncel teknolojilerin bol miktarda yer alacağı tahmin ediliyor. Fiat Pulse ile aynı platformu paylaşacak olan modelin yaklaşık uzunluğu 4.5 metre ve ürün gamının ortasında yer alacak. Bu da küçük aileler veya ara sıra bagaja hacimli eşyalar yüklemek zorunda kalan kişiler için de uygun olduğunu gösteriyor.

Pulse modeliyle birlikte MLA platformunda üzerinde üretilmesi beklenen yeni Fiat fastback SUV modelin; CVT veya çift kavramalı olmak üzere iki farklı otomatik şanzıman tipiyle eşleştirilmiş 130 beygirlik 1.0 turbo ve 175 beygirlik 1.7 turbo motorla yollara çıkacağı tahmin ediliyor.

Fiat’ın başlangıçta fastback SUV modeli 2020 yılında tanıtması bekleniyordu, ancak bilinmeyen nedenlerle ertelendi. Önümüzdeki aylarda tanıtılması ve 2023 model olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.