Volkswagen AG için yeni dönem: 4 yıllık sert liderin işi bitti

Alman otomotiv devi Volkswagen, ani bir kararla en tepe yöneticisinin işine son verdi. Volkswagen AG, CEO’su ve otomobil endüstrisinin en büyük elektrifikasyon çabalarından birinin mimarı olan Herbert Diess’i; işçi sendikalarıyla yaşadığı çatışmalardan sonra aniden görevden aldı.

Diess’in yerini bir kaç haftalık geçiş süreci sonrasında Porsche markasının başındaki Oliver Blume alacak. Diess’in 4 yıllık katı liderlik tarzının sürtüşmeye neden olduğu belirtiliyor. Gruba yakın bazı isimlerin; VW’nin yazılım birimindeki gecikmeler de dahil olmak üzere önemli projelerdeki yanlış adımların da sarsıntıya katkıda bulunduğu yorumlarını yaptığı Alman basınında dile getirildi.

Volkswagen AG yönetim kurulu, Blume’un daha işbirlikçi ve istikrarlı bir lider olacağını iddia ediyor. Blume, Avrupa’nın bugüne kadar en büyük halka arzlarından birini yaşaması mümkün olan Porsche’nin de başı olarak kalacak.

Volkswagen’in elektrifikasyon sürecini yöneten Herman Diess’in sert yönetimi 4 yılda sona erdi.

63 yaşında 4 yıldır VW AG’yi yönetiyordu

63 yaşındaki Diess, VW’nin uzun bir liderler serisinin sonuncusu oldu. Şirketin hakim hissedar ailesi, sendika ve önemli bir hisseye sahip olan Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaleti arasındaki çatışmalar performansı zayıflattı ve kariyerleri sonlandırdı.

VW’de çoğunluk oy hakkına sahip ailenin liderleri Wolfgang Porsche ve Hans-Michel Piech ortak bir açıklamada, “Herbert Diess, Volkswagen grubunu elektromobiliteye yönelik stratejik olarak donattı” ifadesini kullandı. “Volkswagen grubunun bugün daha fazla dönüşüm için güçlü bir konumda olması onun özel opsiyonu” diye devam edildi.

Diess, VW’nin emisyon testlerinde hile yapmak için milyonlarca dizel aracı donattığını kabul etmesinden kısa bir süre önce; 2015 yılında BMW AG’den transfer edilmişti. Tesla’nın patronu Elon Musk ile ilişkilireni güçlendiren Diess, eski otomobil üreticileri arasındaki en agresif elektrifikasyon çabasını şekillendiren bir liderdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.