“Bugüne kadarki en iyi güneş arabası” Zorlu desteğiyle tura çıkıyor

Zorlu Enerji’nin yeni nesil markası ZES; son iki yıldır destekledikleri İTÜ Güneş Arabası Ekibi’nin ana sponsoru oldu. İTÜ ZES Güneş Arabası bu sponsorluğun da katkısıyla eylül ayın8da Belçika’da yapılacak yarışmaya katılacak.

Zorlu Enerji’nin solar ekibi, 2 yıl boyunca İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi ile mühendislik ve panel teknolojisi alanında mentorluk desteği sağlayacak.

Eylül ayında Belçika’da düzenlenecek ve dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda takımın katılacağı solar arabaları yarışı ‘European Solar Challenge’de Türkiye’yi ‘ARIBA ZES X’ ile İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi temsil edecek.

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi’nden 10 güneş arabası

2004 yılında kurulan İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, bugüne kadar 10 güneş arabası geliştirdi. Bu araçların sonuncularından ve “bugüne kadar üretilmiş en iyi güneş arabası” olarak tarif edilen ‘ARIBA X’; Belçika yarışları öncesinde 1300 km’lik Türkiye turuna çıkıyor.

7 Ağustos-12 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek tur; İstanbul’dan başlayarak Bursa, Eskişehir, Konya ve Ankara illeri ile devam edecek. Güzergâhta bulunan ZES elektrikli araç şarj istasyonlarında da duraklayacak olan İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi, farklı şehirlerde birçok etkinliğin de parçası olacak.

İTÜ ZES Güneş Arabası Ekibi’nin en büyük hedeflerinden biri ise, güneş enerjili araçlar kategorisinde en prestijli ve en büyük organizasyon olan 2023 Avusturalya World Solar Challenge’a katılıp başarılı sonuçlara imza atmak.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.