İçindeki çocuğu hisseden Volvo teknolojisi geliyor

Volvo EX90 tamamen elektrikli SUV’da yer alacak olan iç radar sistemi,  tıpkı uyuyan küçük bir çocuğun nefes alış verişi gibi, milimetreden daha küçük ölçekteki hareketleri algılayacak, çok hassas bir şekilde tasarlandı. Bu özellik, bagaj da dahil olmak üzere otomobilin tüm iç mekanlarında yer alıyor.

Sistem, birçok ailenin başına gelmiş, korkunç bir trajediye çözüm olabilecek. 

İstatistiklere göre, 1998’den bu yana ABD’de 900’den fazla çocuk sıcak bir otomobilde unutularak hayatını kaybetti. Üzücü bir şekilde, bu hayat kayıplarının çoğu çocuğun otomobilin içerisinde unutulması yüzünden gerçekleşti.

 9 Kasım’da tanıtılacak olan Volvo EX90’da, düzenlemelere uygun olacak şekilde, standart bir özellik olarak sunulacak. Bu özellik, gelecek diğer Volvo otomobil modellerinde de yer alacak.

Volvo Cars’ın dünyada bir ilk olan iç radar sistemi sayesinde ‘geride kimse kalmayacak’

Tavan konsoluna yerleştirilmiş sensörler, tavana monte edilen okuma lambaları ve otomobilin bagajı ile entegre sistemi, otomobilin tüm iç kısmında milimetrenin altındaki hareketi algılayabilen ilk sistem olarak dikkat çekiyor.

Kabinin mümkün olduğunca büyük bir alanını kapsamak ve otomobilde bir çocuğun veya evcil hayvanın bırakılıp bırakılmadığını anlamak için arka bagaj da dahil olmak üzere kabin boyunca önden arkaya radarlar yer alıyor.

Volvo Cars’ın Yaralanma Önleme Konusunda Kıdemli Teknik Umanı Lotta Jakobsson, “Kimse dikkati dağınık ya da yorgun olmak istemez, ancak hepimiz böyle durumlarla karşılaşabileceğimizi biliyoruz. Hepimiz insanız ve dikkatimizin dağılması hayatın bir gerçeği. İşte böyle durumlarda, son teknolojinin de yardımıyla sizi destekleyeceğiz ve aile üyelerinizi veya evcil hayvanlarınızı yanlışlıkla içeride unutmamanıza yardımcı olacağız” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.