Yerli oto Togg Trugo ilk şarj istasyonunu Bolu’da kurdu

29 Ekim tarihinde fabrika açılışına hazırlanan Togg, Trugo markasıyla ilk şarj cihazlarını Bolu HighWay Dinlenme Tesisi’nde kurdu. İstanbul ve Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası olan Bolu’da dördü 180 kW, ikisi 300 kW üzeri altı cihaz kuran Trugo; 12 soketle tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet vermeye başlayacak.

2023 yılının ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV’u banttan indirmeye hazırlanan Togg; araçların şarj altyapısı için yatırımlarına başladı. Trugo markasıyla sektöre yüksek performans, hızlı kurulum ve geniş kapsam ağı iddiasıyla giren Togg; Bolu HighWay Dinlenme Tesisi’nde dördü 180 kW, ikisi 300 kW üzeri altı cihazın kurulumunu gerçekleştirdi.

Trugo, HighWay Dinlenme Tesisi’nden yolu geçenlere, her bir cihaz üzerinde iki soket olmak üzere 12 noktadan hizmet verecek.

Şarj cihazları tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık

Trugo, 81 ilde 600 yerleşimde 1000 yüksek performanslı şarj cihazı (DC) kurma hedefine sahip.

Trugo’nun şarj cihazlarıyla ortalama bir bataryanın doluluk oranı 25 dakika içinde yüzde 80’e ulaşabilecek.

Trugo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunlukta bölgelerde 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla yer alacak.

Türkiye’deki tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olacak cihazlarda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.