18 tonluk kamyonlar Borg Warner bataryalarla elektriklenecek

BorgWarner , elektrikli ticari araçlar için batarya tedarikçisi olacağını açıkladı. Delphi Technologies’i bünyesinde barındıran BorgWarner’ın AKASOL ultra yüksek enerjili batarya sistemi; Avrupalı bir üretici tarafından ilk ağır hizmet tipi elektrikli kamyon serisine güç sağlayacak. 4×2 sabit dingilli 18 tonluk kamyon ve 6×2 sabit dingilli 26 tonluk kamyonun seri üretimi için 2024’ün ilk çeyreği planlanıyor.

747 volta kadar enerji yoğun elektrikli güç-aktarma sistemleri için geliştirilen her 9 AKM batarya paketi, 98 kWsa enerji depoluyor ve tüm konektörlerle birlikte kuruluma hazır hale geliyor.

x2 kamyonu beslemek için 294 kWsa sağlamak üzere üç paket ve 6×2 kamyonu beslemek için 392 kWsa sağlamak üzere dört paket kullanılıyor. Batarya, araç yükünü en üst düzeye çıkarmak için kompakt ve hafif olarak tasarlandı. Ayrıca elektrikli ticari araç (eCV) toplam sahip olma maliyetini mümkün olduğunca düşük tutmak için tahmini ömrü 4 döngü civarında. Bunun dışında sıvı soğutma ve çok seviyeli koruma özellikleri sistemin daha da güvenli olmasını sağlıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.