Togg T10X test sürüşü: Trafikte ilk kullanım

Türkiye için sinir uçlarından biri haline gelmiş olan Togg, ilk otomobilini (ki üretici akıllı cihaz diyor), bağımsız gazetecilere trafiğe açık yollarda test ettirdi. Ben de bugüne kadar yüzlerce yeni otomobilde olduğu gibi üreticinin ilk aracını test edip, araç hakkındaki izlenimlerimi kaleme alma durumunu yani olağanı yaşadım.

Bu sürecin yeni yaşanması, bir şeylerin aceleye gelmiş olduğunun da ifadesi. Yani üretim şartları henüz tam olgunlaşmadan, üretime başlanması emrivakisi olduğu hissediliyor. Deprem nedeniyle ilk siparişlere göre yapılan hazırlığın iptal edilip, kura ile belirlenen taleplere cevap verilme yaklaşımına geçilmesi de mart sonunda başlaması düşünülen teslimatların aksamasında etken olmuş.

Yeni bir aracın ilk testi yani olması gereken

Dünyada ve Türkiye’de bugüne kadar katıldığım ilk sürüş deneyimlerinden birini yaşadım. Sınırlı sayıda gazetecinin katıldığı bu test sürüşü izlenimlerimi her zaman olduğu gibi yine tüm açıklığıyla anlatacağım. Bu konudaki görüşlerimi hem otoajanda.com sayfalarında, hem Radyo Gedik programlarımda hem de Habertürk TV ekranlarında defalarca dile getirdim. Bundan sonra da aynı objektiflikle dile getirmeye devam edeceğim. Öncelik her zaman realitenin olacak.

Trafikte tezahürat yapanlar dikkat çekti

Her ne kadar mesleki olarak doğrusu buysa da öncelikle belirtmem gereken bir gözlemim var: Test sürüşümüz sırasında yollarda rastladığımız pek çok vatandaş, korna ile, selektör ile, el sallayarak Togg T10X aracı selamladı, gururunu gösterdi. Fotoğraf çektirenler, alkışlayanlar, meseleyi konvoya çevirmek isteyenlerle karşılaştık.

Bu tür tezahüratlı ve gururlu yaklaşımı yıllar önce Marenello’daki Ferrari testine gittiğimde yaşamıştım. İtalyan polisi bile saygısını sunmuştu. Togg’un direksiyonundayken polisle karşılaşmadım. Ama karşılaşsam eminim durdururlardı: Hata bulmak için değil, aracı yakından görmek için.

Gelelim 10 Mayıs sabahına. Togg Gemlik Kampüsü’ne gelerek, önce tesis incelemesi yaptık. Devamında Gemlik’te üretilmiş T10X SUV araçlarla ilk uzun yıl test sürüşü için araç başı yaptık.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.