2 ayda 4 bin dedi, satışlar 5 bini geçti

 

Dünyada tüm markalarıyla 8 milyon adetlik satışa giden Hyundai, Türkiye'de de yeni modellerin üretimiyle rekora koştu.

2014 yılında yeni i20 modelinin yatırımını tamamlayarak üretim ve ihracatına başlaan Hyundai Assan, ihracatta milyar euroluklar arasına katılırken, üretimde de 200 bini geride bıraktı.

Koreli markanın dünyadaki ilk uluslararası yatırımı olan İzmit fabrikasında geçen yıl yapılan üretim 203 bin 157 adeti bulurken, bu araçların 180 bine yakınının da ihracıtı gerçekleşti.

Yaptığı ihracatla 1.5 milyar euro tutarında ihracat geliri elde eden şirket, bu yıl üretimini 217 bin adete çıkararak,ş yüzde 100 kapasite kullanımına geçmeyi planlıyor.

 

2 AYDA 4 BİN SATARIZ DEDİ, 5 BİNİ GEÇTİ

 

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, 200 bini geçen üretim ve 1.5 milyar euroyu bulan ihracat getirisinden memnniyetlerini belirterek, 2015 planları hakkında ilkipuçlarını şöyle aktardı:

“Avrupa ve iç pazardaki artan talep karşısında son aylarda üretim planlarımızı revize ettik. Önümüzdeki yıl özellikle yeni i20 modelimize talebin hem iç pazarda hem de Avrupa’da artacağını öngörüyoruz. Kasım ayı başında yeni i20’yi tanıtırken, Türkiye’de sadece iki ayda 4 bin adet araç satmayı hedefliyorduk. Ancak toplamda 5 bin 139 adetlik satışa ulaştık” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.