Volvo çekici şoför olmadan hafriyat çekmeye başladı

Volvo Trucks, ilk kendi kendine giden otonom kamyonla açık bir şantiyeden limana hafriyat  taşıdı. Volvo Çekici, Norveç’te Brønnøy Kalk AS şirketi ile bir dönüm noktası anlaşması imzaladı. Brønnøy Kalk A.Ş.’nin çözümü, altı bağımsız otonom Volvo FH kamyonu tarafından; mayının kendisi ve kırıcı arasındaki tünellerden beş kilometre uzağa taşınan kireç taşından oluşuyor.

Bu otonom çözümün testleri başarıyla gerçekleştirilirken yıl sonuna kadar bu şekilde hizmet sunmaya devam edilecek. Anlaşma, madencilik, şeker kamışı toplama ve çöp toplama işlemlerini içeren son başarılı otomasyon projelerini takip ediyor. Brønnøy Kalk şirketi otonom kamyon satın almak yerine, özellikle de iki hub arasındaki kireç taşının taşınması için bir taşıma çözümü satın alıyor.

Volvo Kamyon Başkanı Claes Nilsson, “Müşterilerimizin güvenlik, güvenilirlik ve karlılık açısından zorluklarını karşılayacak özerk bir çözüm sunabilmekten gurur duyuyoruz. Küresel ulaşım ihtiyaçları sürekli olarak çok yüksek bir hızla değişiyor; endüstri, yeni ve gelişmiş çözümler talep ediyor. Amacımız, bu taleplere cevap vermek için ürün ve hizmetlerin geliştirilmesinde lider olmak”diyor.

 

Scania çekicilerde KDV sıfır, kredi faiz oranı sıfır

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.