Almanlar, eski balıkçı ağlarından elektrikli otomobil yaptı

Biliyoruz başlık biraz ilginç ama bunu biz değil Audi’nin kendisi açıkladı. Taban halısı geri dönüşümlü balıkçı ağlarından yapılan e-tron GT’nin bir kaç gizli numarası daha var.
İlk olarak 590 hp güç üretebilen tamamen elektrikli e-tron GT, Porsche ile birlikte geliştirildi. Porsche’nin Miyon-E prototipi ve sonrasında Taycan’a evrilen model ile aynı tasarım masasında doğan e-tron GT; türünün üçüncü örneği olarak kayıtları geçti. Gelecek yıl satışa çıkacak olan e-tron SUV ve sonrasında yollara inecek olan e-tron Sportback ile bu kulvardaki Audi ailesi büyümeye devam ediyor.
Geçen yıl 1.8 milyon araç satan Audi’nin önümüzdeki yıllarda üretiminin üçte birini elektrikli otomobiller oluşturacak.
590 hp gücündeki e-tron GT, 0-100 km hızlanmasını sadece 3.5 saniyede gerçekleştirmesiyle kaslı görüntüsünün altında bir performans çılgınlığı olduğunun da habercisi.
Fren enerjisinin elektrik enerjisine dönüşümü ve sahip olduğu 800 volt şarj ile pillerini 20 dakikada yüzde 80 oranında “doldurabilecek”.
2025 yılında satışa çıkması planlanan Audi e-tron GT için kullanılan takma isim şimdiden dikkat çekici. Vegan olarak konuşulan e-tron GT’nin kokpit bölümünde herhangi bir hayvan derisi yada benzeri canlı kalıntıları olmayacak deniyor.

 

 

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.