Cenevre Otomobil Fuarı 2019: Otomobilin Avrupa’daki en büyük gösterisi başlıyor

Cenevre Otomobil Fuarı 2019’un basın ve VIP açılışı bugün (5 Mart) gerçekleşiyor. Fuar 7-17 Mart tarihleri arasında da ziyaret edilebilecek. Avrupa’da yılın ilk büyük otomotiv gösterisi olan Cenevre, yüzden fazla otomobilin dünya, Avrupa ve İsviçre lansmanına ev sahipliği yapacak. Ayrıca uzay aracını andıran konsept modellerle de sükse yapacak.

Aston Martin Lagonda Consept

8 markanın katılmadığı Cenevre Otomobil Fuarı’nın ekim ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’ndan daha gösterişli geçeceği söylenebilir. Ama bunun Türkiye’ye fazla katkısı olmayacak.

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nın yenilikleri

Türkiye’de üretilen yeni Renault Clio’nun ilk dünya lansmanı Cenevre’de yapılacak. Yine Bursa’da üretilen Fiat Egea’nın Sport versiyonu Cenevre’de Fiat Tipo Sport olarak sergilenecek. Hatchback gövdeli bu araç, TOFAŞ tarafından üretiliyor.

Fuarda 1000’e yakın otomobil sahneye çıkacak. 150 premier gerçekleşecek. Bu büyük buluşmaya 700 bin civarında ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Ferrari F8 Tributo, 8 silindirli bu otomobil fuarın en güçlüsü olarak sahne alıyor. Ortadan motorlu, 3.9 litrelik çift turbo V8 motor 720 beygir güç, 770 Nm gibi maksimum tork üretiyor. Otomobilin hız kadranında son hız 340 km/s.

Fuara 8 marka katılmıyor; Opel, Infiniti, DS, Ford, Jaguar, Hyundai, Land Rover ve Volvo.

MARKA MARKA CENEVRE OTOMOBİL FUARI 2019

FIAT

AUDI

ASTON MARTIN

VOLKSWAGEN

SUBARU

SEAT

TOYOTA

RENAULT

DACIA

LEXUS

MERCEDES BENZ

NISSAN

PORSCHE

FERRARI

MASERATI

LAMBORGHINI

BMW

SMART

MITSUBISHI

KIA

POLESTAR

PEUGEOT

CITROEN

HONDA

SUZUKI

BUGATTI

SKODA

JEEP

BENTLEY

ALFA ROMEO

SSANGYONG

MAZDA

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.