Puma geri döndü, bu kez spor değil bir SUV

Ford SUV ailesinin yeni modeli Puma olacak. Ford efsane spor modelin ismini bu kez kompakt SUV modeline uyarladı ve ilk görüntülerini yayınladı. Puma, Ford’un Avrupa’daki Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge ve Yeni Explorer Plug-In Hybrid de dahil olmak üzere genişleyen SUV ve crossover ürün gamını tamamlıyor.

Avrupa’da satılan her beş Ford modelinden birini SUV’ler oluştururken SUV satışları 2018 yılında yüzde 19 arttı.

Ford Puma, EcoBoost Hybrid 48 Volt teknolojisine de sahip olacak.

Ford Puma bu yılın sonunda satışa sunulacak ve 2008 yılından bu yana 1,5 milyar Euro yatırım yapılan Ford’un Romanya Craiova Fabrikası’nda üretilecek. Halen bu fabrikada EcoSport modeli bantlardan iniyor.

Puma Amsterdam’da uzaktan sergilendi

Ford Puma’nın ilk görüntüleri tasarımla ilgili önemli ipuçlarını bünyesinde barındırıyor. Kendine özgü yüksek konumlandırılan farlar dikkat çekiyor. Atletik, kaslı ve aerodinamik çizgiler kompakt crossover segmentine has yüksek mimariyi koruyor. Bagaj alanının 456 litre olacağı belirtiliyor.

Hybrid motor olacak

Ford EcoBoost Hybrid teknolojisi yüksek yakıt verimliliği ile performansı bir arada sunarken 155 PS güç, performans beklentilerini karşılayacak. Kayış ile tahrik edilen entegre bir marş motoru/jeneratör genellikle frenleme sırasında kaybedilen enerjinin geri kazanılmasını ve depolanmasını sağlıyor. Bu enerji 48 Volt’luk hava soğutmalı lityum-ion bataryanın şarj edilmesinde kullanılıyor.

Entegre marş motoru / jeneratör aynı zamanda fren anında depolanan elektrik enerjisini kullanarak düşük sürtünmeli, üç silindirli 1,0 litrelik EcoBoost benzinli motoru ilave tork üretimi ile destekliyor. Böylece sistemin toplam tork üretimi arttırılırken benzinli motor daha az güç gereksinimi duyuyor ve yüksek çekiş gücü sunarken yakıt tasarrufu hedefliyor.

Ford Puma 1998-2002 yılları arasında tek kapılı spor bir model olarak üretilmişti.

Ford tüm seriye elektrik bağlayacak



Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.