Egea 10 bini devirdi; yerli oranı % 95’e ulaştı

Fiat pazar liderliğini Mart ayı sonunda korudu. Egea Model Ailesi’nin yanında Doblo ile Fiorino gibi modellerde satış başarısı yakalayan Fiat; ilk 3 ay sonunda toplam 13 bin 931 adet satış gerçekleştirdi. Markanın yerli üretimden satış oranı yüzde 95’e yükseldi. Street, Sport ve S- Design versiyonlara sahip Fiat Egea model ailesi, bu sürede 10 bin 359 adet satın alındı.

Ocak ayından bu yana toplam pazarda önde olan Fiat, Egea Sedan ile de Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobiline sahip oldu.

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, uzatılan ÖTV ve KDV indirimlerinin otomotiv sektörüne pozitif katkı sağlayan önemli bir adım olduğunu vurguladı. Aytaç, “Otomotivdeki teşvikler pazara olumlu yansıdı.” diye konuştu.

Altan Aytaç, Fiat Marka Direktörü

Aytaç, Fiat’ın 2019 yılının ilk 3 ayının sonunda en çok tercih edilen marka olmasını sağlayan önemli etkenlerden birinin son 3 yıldır en çok tercih edilen otomobil Egea Model Ailesi olduğunu belirterek, “Fiat’ın güncel teknolojik donanımları ve krom tasarım detayları ile ön plana çıkan ve Egea Ailesi’nde geçtiğimiz Kasım ayında devreye aldığımız Mirror Serisi’nin yanında, pazara yeni sunduğumuz Street, S-Design ve Sport donanım versiyonlarımız da tasarım anlamında dinamik özellikleriyle fark yaratıyor.” diye konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.