Ferrari satıp, Jeep’e yatıracak

Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne’nin stratejisinin bir parçası olan hisse senedi satışları, gelecek parayla birlikte 48 milyar euroluk yatırım programını finanse edecek. Yatırım programı, Jeep, Alfa Romeo ve Maserati markalarının genişletilmesine yardımcı olacak.

Sergio Marchionne’ye göre Ferrari en az 10 milyar euro değerindeyken; brokerlar markanın değerini 5 milyar ile 10 milyar euro biçiyor.

Michigan Üniversitesi Hukuk Profesörü Erik Gordon konuyla ilgili olarak, “Fiat Chrsyler’in paraya ihtiyacı olduğu aşikâr ancak Ferrari hisselerinin bir Ferrari otomobil kadar ilgi göreceği kesin mi?” Sözleriyle şüphesini belirtiyor.

Fiat Chyrsler, endüstrideki en fazla borç sahibi olan firmalardan biri, geçmiş yıl açıklanan planlara göre Ferrari’nin yüzde 10’u halka arz edilirken geri kalan yüzde 80’lik dilim ise kendi yatırımcılarına pay edilecek. Şirketin kurucusu Enzo Ferrari’nin oğlu Piero Ferrari yüzde 10’luk hissesini elinde tutmayı planlıyor.

İlk çeyrekte Ferrari satışlarını yüzde 0,2 arttırarak 621 milyon euroya ulaşıyor. Net gelir ise yüzde 20 artışla 65 milyon euro olarak kayıtlara geçiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.