Nissan Türkiye üst yönetiminde önemli değişiklik

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, görevini devrediyor. otomotiv sektörünün deneyimli isimlerinden Özkök, grup içinde başka bir göreve atanırken, yerine daha önce bir başka markanın Türkiye genel müdürlük görevini yürütmüş olan bir isim getirildi. Atamalar 10 Haziran itibariyle açıklandı.

2015 yılından bu yana Nisan Türkiye’yi yöneten Genel Müdür Sinan Özkök ise Nissan Hindistan Başkanı olarak görevlendirildi.

Son görevi Citroen Türkiye Genel Müdürü olan Emre Doğueri, Nissan Türkiye Genel Müdürü olarak atandı. Doğueri, Japon markanın Türkiye operasyonları ile birlikte Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden de sorumlu olarak görev yapacak.

Yeni Nissan Türkiye Genel Müdür Emre Doğueri ve Nissan Hindistan yeni genel müdürü Sinan Özkök

Özkök’e önemli görev

Hindistan, dünya otomotiv liginde 4 milyon adetlik pazarla önemli yere sahip. Afrika, Orta Doğu ve Hindistan bölgesinin en büyük pazarı. Renault ortaklığındaki İttifak ile birlikte, Nissan’ın Hindistan’da yıllık 480 bin otomobil kapasiteli bir fabrikası bulunuyor.

Nissan’a Citroen’den geldi

Nissan Türkiye yeni genel müdürü Emre Doğueri

Otomotiv sektöründe başarılı geçmişi ile Türkiye, Fransa, Cezayir ve Suudi Arabistan’da 20 yıllık bir deneyime sahip olan Nissan Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Emre Doğueri ise son olarak Citroen Türkiye’nin ülke operasyonlarından sorumlu genel müdürü olarak görev yapıyordu.

Sinan Özkök’e Hindistan bileti

Özkök, Hindistan’ın Gurgaon şehrindeki Nissan Motor India Private Ltd. şirketinde görev yapacak. Hindistan’da Nissan ve Datsun marka araçların satış ve pazarlama, ar-ge ve üretimi kapsayan tüm operasyonlarından sorumlu olacak.

Sinan ÖZKÖK, 2017’den bu yana Hindistan operasyonlarını Başkan seviyesinde yürüten Thomas KUEHL’in yerine atandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.