Avrupalıların pick-up savaşı

Geçtiğimiz eylül ayında Alaskan’ı tanıtarak Volkswagen Amarok’tan sonra pick-up dünyasına giriş yapan Fransız Renault’nun karşısına bir başka Avrupalı rakibi çıkıyor. Güney Amerika’nın güçlü pick-up pazarında Amerikalı rakiplerinin yanı sıra Renault Alaskan ile de rekabet edecek olan Fiat Toro, önümüzdeki yılın başlarında yollarda boy göstermeye başlayacak.

Toyota Hilux, Volkswagen Amarok ve Ford Ranger gibi devlerin bulunduğu segmente giriş yapmaya hazırlanan Toro’nun çekici tasarımı dikkat çekiyor. Fiat Renegade temel alınarak geliştirilen Toro’nun arka kısmında, Fiat logosunun altında büyük bir kasa açıp kapama kapağı bulunuyor.

Fiat Toro’nun motor seçenekleri

1 ton yük taşıma kapasitesine sahip Toro’nun kabini sürücüsüne lüks bir otomobil konforu vaad ediyor.

İtalyanlar Toro’nun görünümü hakkında bazı bilgileri paylaşsa da diğer teknik detaylar hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Yaklaşık 5 metre uzunluğundaki araç Brezilya’daki Pernambuco fabrikasında üretilecek.

Toro, Güney Amerika’da 140 beygirlik 1.8 litre E-Torq benzinli ve 170 beygirlik 2.0 litre Multijet dizel motor seçeneğiyle satışa sunulacak. 1.8 litrelik seçenek yalnızca 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilecek. 2.0 litre dizel motor seçeneğinde ise 6 ileri manuel şanzıman bulunacak. Ayrıca, 1.8 litrelik versiyon 4×2 olarak satışa sunulacakken; 2.0 litrelik versiyonda 4×4 ve 4×4 seçeneklerine yer verilecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.