Dünya Ralli Şampiyonası 11. startı Marmaris’te verdi

2019 FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 11. ayağı Türkiye Rallisi, 12-15 Eylül tarihleri arasında Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Marmaris’te düzenleniyor.

Daha önceden de alışkın olduğumuz, ülkemizin ev sahipliği yapacağı en büyük spor organizasyonu’ özelliğine sahip etkinlik, yeşil ve mavinin buluştuğu bölgede 4 gün boyunca dünyaca ünlü pilotlarının heyecan dolu mücadelelerine sahne olacak.

Dünya Ralli Şampiyonası 11. ayağı için ilçeye gelen 22 ülkeden 54 otomobil ve 108 sporcu hazırlıklara başladı da bitirmek üzere. 12 Eylül Perşembe günü saat 17:30’da Marmaris Yat Limanı’nda sembolin olan seremonik start’a katılacak ve ardından, geçtiğimiz yıl 50 bin kişinin izlediği şehir merkezindeki Turkey Full Speed seyirci özel etabında kıran kırana mücadele başlayacak.

Ralli şampiyonası 13 Eylül Cuma günü İçmeler’de 24,80 kilometrelik bir etapla başlayacak. Çetibeli’nin 38,15 kilometrelik en uzun etabı ve son olarak 16,57 kilometrelik Ula etapları geçilecek.

14 Eylül Cumartesi günü, 33 kilometrelik Yeşilbelde etabıyla başlayacak, 8,75 kilometrelik Datça ve Kızlan etaplarında mücadele devam edecek. Sürücülerin de merakla beklediği, bu yıl Kızlan etabı bu yıl ilk kez geçilecek. Etabın başlarında birbirini takip eden atlama noktalarıyla izleyenlere görsel bir şov sunulacak.

Şampiyonanın son günü olan 15 Eylül Pazar günü ise 11,32 kilometrelik Gökçe ve Çiçekli etaplarında sürücüler son kozlarını paylaşacak. Asparan’daki finiş podyumunda saat 14:15’ten itibaren kapanış seremonisi ve ödül töreniyle Dünya ralli şampiyonası’nın Türkiye ayağını noktalayacaklar.

“En Çevreci Ekip” Tek şampiyonada 2 kupa

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliği yapacak. Dünya Ralli Şampiyonası’nın 11. ayağı olan Türkiye Rallisi’nde çevre duyarlılığı ile öne çıkan takıma “En Çevreci Ekip” kupası verilecek.

İzleyici ve takımların servis alanlarına geri dönüşüm kumbarası, özel atık kumbaraları ve iç mekan geri dönüşüm kutuları yerleştirildi. Hazırlık sürecinden itibaren katılımcı takımlar, servis alanında çevresel etkileri en aza indirme konusunda “Yeşil Rekabet” etkinliğinde de rakip olacak.

FIA’nın Sürdürülebilirlik Programı kapsamında takımların çevreci çalışmalarının değerlendirilmesi yapılacak ve en çevreci takıma özel bir ödül verilecek. 2019 Dünya Ralli Şampiyonası’nın 154 ülkede eş zamanlı canlı yayınlanarak, 855 milyon kişiye ulaşması hedefleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.