Yerli otomobil bayiliği alınabiliyor mu? Ön sipariş verilebilecek mi

Türkiye’de geçtiğimiz yılın son günlerinden bu yana yerli otomobil rüzgarı esiyor. Prototipin tanıtılmasıyla oldukça kuvvetlenen rüzgar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk ön siparişi vermesiyle esmeye devam etmişti. Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobil ön siparişlerine yönelik açıklama yaptı. Ayrıca yerli otomobil bayisi olmak için bayvuru yaptığın iddia eden bir de şirket çıktı.

TOGG’un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Otomobil için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda mesaj ve telefon almaktayız. Üretim, satış ve pazarlama stratejileri titizlikle yürütülmektedir.

Yerli otomobilin rakipleri ve neler yaptıklarını biliyor musunuz:

 

Ön sipariş talebinde bulunmak isteyen kişi ve kurumların TOGG tarafından yapılacak resmi açıklamaları takip etmesini önemle rica ederiz” ibaresi yazıldı.

Yerli otomobil 27 Aralık’ta Gebze Bilişim Vadisi’nde yapılan törenle gösterilmişti.

Bu arada bir şirket de yerli otomobilin bayisi olmak istediği yönünde basın duyurusu yaptı.

Yerli otomobil için ilk bayilik başvurusunun yapıldığı da iddia edildi. Şirket bayilik başvurusunu gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yapılan arıştırmada mobilyacı kökenli şirketin, bayilik başvurusu için TOGG mail hesabına e-posta gönderdiği ve bunun da gelen onbinlerce mail arasında bulunduğu anlaşıldı. Bayilik başvurusunun böyle yapılmayacağını herkes bilir.

Oysa TOGG içi kaynaklar sırada fabrikanın temelini atmanın ön planda olduğunu, bayilik ve ön sipariş gibi konuların öncelikleri olmadığını belirtiyorlar.

 

2 Yorumlar
  1. Günay diyor

    cumhurbaşkanı neden sipariş verdi o zaman

  2. D.zeki diyor

    Bende 10 tane sipariş veriyorum.Oda biliyor bu işin fosssss çıkacağınıda
    ….o yüzden sipariş veriyor….

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.