Auris’in yerini alan yeni Corolla HB fiyatı ve özellikleri

Dünyanın en çok satın alınan otomobili Corolla HB model Türkiye’de satışa çıktı. Tam bir yıl önce satışa sunulan Toyota Corolla sedan modelinin devamı olarak artık Auris adı değil Corolla HB adı yeniden sahne alıyor. Yeni Corolla HB fiyatı ne kadar? Corolla 12 nesilde dünyada bugüne kadar 47 milyona yaklaşan satış rakamına ulaştı. Türkiye yollarındaki Corolla sayısı da 450 bine yaklaştı.

Yeni Corolla sedan geçen yıl 14 Şubat itibariyle hurda desteği hariç 103 bin TL‘den satışa sunulmuştu. Yeni Corolla HB ise 26 Şubat itibariyle lansmana özel 157.900 TL fiyat etiketi ile satışa çıkıyor.Yeni Corolla HB tanıtım toplantısını Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt yaptı.

Toyota, sportif tasarımı ve dinamik sürüşüyle öne çıkan tamamen yeni modeli Corolla Hatchback’i Türkiye’de satışa sunuyor. Yeni Corolla Hatchback, 157.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, Toyota’nın zengin hibrit ürün gamını tamamlayan Yeni Corolla Hatchback Hybrid ise 193.300 TL’den başlayan fiyatlara sahip olacak. Lansmana özel bu fiyatlar mart ayı sonuna kadar geçerli olacak.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yoğun rekabetin yaşandığı C segmentine Corolla Hatchback ile yeni bir soluk geleceğini belirterek; “Tasarımı, donanımı, konforu; dinamikliği ve özellikle hibrit versiyonu ile Corolla Hatchback yeni bir dönemin kapısını aralayacak. Corolla Hatchback, markamızın satış ve imajına önemli katkılar sağlayacaktır. Corolla Hatchback ile hibrit ürün gamının genişledi. Türkiye’de her binek modelin bir hibrit versiyonu oldu. 2020 yılında ilk etapta yüzde 50’den fazlası hibrit versiyon olmak üzere 1050 adetlik satış hedefimiz bulunuyor. Corolla Hatchback Türkiye’de önemli bir hayran kitlesine sahip olacak.” dedi.

4 santim uzadı, 2 santim alçaldı

Yeni Corolla Hatchback, ilk bakışta dikkatleri üzerine toplayan tasarımıyla birlikte Toyota Yeni Global Mimarisi TNGA platformunun getirdiği sportif sürüşü buluşturuyor. Yeni platformla birlikte önceki nesle göre 40 mm daha uzun ve 20 mm daha alçak olan yeni Corolla Hatchback; bu sayede içerideki kullanım alanından ödün verilmeden daha çekici ve akıcı çizgileriyle dikkatleri üzerine topladı. Corolla Hatchback, 4370 mm uzunluğa, 1790 mm genişliğe; 1455 mm yüksekliğe ve 2640 mm aks aralığına sahip. Ayrıca 361 litrelik bir bagaj hacmi bulunuyor.

Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dilinin evrimleşmiş halini kullanan Corolla Hatchback, dinamik hatlarını LED farları ve entegre gündüz farlarıyla birleştiriyor. Modelin arka tasarımı da, ön bölüm gibi daha çekici hale getirildi. Daha kaslı arka bölüm ve çamurluklar aracın daha sportif görünmesini sağladı. Bagaj kapağının üzerinde yer alan tavan spoyleri ise, Corolla Hatchback’in sportif tasarımını daha ileriye taşıyor.

3 boyut efektli 7 inç ekran

Corolla Hatchback’in duyusal kalitenin en üst düzeyde olduğu premium kabininde sunulan gelişmiş teknolojik özellikler, kişiselleştirilebilen 3 boyut efektli 7 inç’lik çok fonksiyonlu dijital göstergeler, ortaya konumlandırılan 8 inç’lik dokunmatik ekrana sahip Toyota Touch 2 multimedya sistemi, hibrit versiyonlarda standart olarak sunulan kablosuz şarj ünitesi, 10 inç’lik ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı, ısıtmalı sürücü ve ön yolcu koltukları bulunuyor.

Opsiyonel olarak tercih edilebilen açılabilir panoramik cam tavan ise aracın kabinini daha da çekici hale getiriyor.

Yeni Corolla Hatchback 116 HP’lik 1.2 litre turbo beslemeli benzinli ve 122 HP’lik 1.8 litre hibrit motor seçenekleri ile yer alıyor. Corolla Hatchback Hybrid, sürüşlerini günlük kullanımlarda yüzde 50’ye kadar oranda elektrikli motoruyla gerçekleştirebiliyor.

Corolla Hatchback, Toyota’nın yüksek standartlar sunan Toyota Safety Sense teknolojisiyle birlikte sunuluyor. Hibrit versiyonlarında standart olarak sunulan Toyota Safety Sense teknolojisi; gündüz ve gece yaya algılama özelliğini içeren Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Adaptif Hız Sabitleyici (ACC); otomatik yönlendirme desteğini içeren Şerit Takip Sistemi (LDA) ve Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB) teknolojilerini de barındırıyor.

Corolla Hatchback, 1.2 Turbo benzinli versiyonlarında Dream ve Flame olmak üzere iki donanım seviyesiyle sunulurken; Corolla Hatchback Hybrid’de ise Dream, Flame ve Passion X-Pack olmak üzere üç farklı donanımla tercih edilebilecek. Corolla Hatchback’in en üst donanım seviyesi ise, hibrit versiyonlarında tercih edilebilen Passion X-Pack olacak. Bu paket içerisinde Fren Destekli Akıllı Park Sensörleri ve Kolay Akıllı Park Destek Sistemi gibi özellikler yer alıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.