Benzin ve motorinde ÖTV artırıldı, indirim 2 saat sürdü

Benzin ve motorin fiyatlarındaki iniş çıkışlara yetişmek mümkün olmuyor. Üç gün önce artan fiyatlar, dün gece itibariyle düşerken, aynı saatlerde devreye alınan ÖTV zammı, araç sahiplerini üzdü. Benzin ve motorin çıplak fiyatları üzerine eklenen ÖTV tutarı gece yarısı kararnamesi ile artırıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gece saatlerinde imzalanan yeni bir kararnameyle benzin ve motorin fiyatlarındaki Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) zam geldi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla gece saatlerinde benzin ve motorine ÖTV zammını içeren kararname Resmi gazetede yayımlandı.

Benzin ve motorinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları, 2178 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yeniden düzenlendi. Buna göre benzin ve motorinde ÖTV tutarları yüzde 6,31 oranında artış gösterdi.

Benzin ve motorinde ÖTV’ye 15’er kuruş zam geldi. Bir litre benzinin ÖTV tutarı 2,3765 liradan 2,5265 liraya; bir litre motorinin ÖTV’si ise 1,9059 liradan 2,0559 liraya çıktı.

Benzin ve motorin üzerindeki ÖTV oranını artışı ile ilgili kararname:

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.