Fiat patronu açıkladı; Egea sınıfında bir SUV üreteceğiz

Fiat Egea yani Avrupalı adıyla Fiat Tipo SUV modeli gelecek mi? Kısa bir süre önce buradan haberini paylaştığımız Fiat yeni SUV ile ilgili Fiat patronunun açıklamaları dikkate değer. Bildiğiniz gibi Bursa’da üretilen Fiat Egea bir süredir makyaj hazırlığı yapıyor ve testler devam ediyor. Şimdi yenilenen Egea’da sedan, HB ve SW serisine SUV model de geliyor. Nissan Qashqai ya da Skoda Karoq sınıfında bir Fiat SUV mu olacak, Ford Focus Aktive veya Kia Xceed gibi crossover mı olacak?

Fiat Egea makyaj masasında; sürpriz Egea Cross SUV olacak mı

 

Fiat patronu, orta vadede, -belki de genişletilmiş Egea-Tipo ailesinin bir parçasını oluşturan veya modelin doğrudan değiştirilmesi ile elde edilecek bir SUV ihtiyacını kabul etti. Fiat patronu Olivier François; “Fiat uzun yıllardır aile otomobilleri üretiyor. Aile otomobili pazarında bizim için hala çok gücümüz var. Ayrıca Tipo’nun iyi durumda olmasının nedeni de bu. Çok iyi bir otomobil, ama bir SUV değil. Tipo’nun yeni nesli SUV ile daha alakalı bir yerde olmalı. Aklımızdaki SUV, Qashqai’nin stilinde olabilir.” dedi.

Olivier Francois

François, fiyat değer odaklı markalardan gelen aile SUV modellerindeki yüksek satışların, Fiat’ın bu pazara girişini iki kat önemli hale getirdiğini belirterek; “Kim iyi gidiyor? Skoda, Seat, Kia ve Hyundai gibi bütçeye duyarlı olanlar. Evet, dürüst olmak gerekirse, bugün o sınıfta bir modelimiz olsaydı, oraya ait olurdu. Ancak Fiat ürün yelpazesinin bu bölümünü (kompakt SUV) çok fazla gecikmeden beslemek bizim için çok önemli.” ifadelerine yer verdi.

Bütün bunların üzerine önemli bir soru; FCA, PSA evliliği de adım adım planlanırken; Bursa Tofaş fabrikasında Fiat Egea SUV üretimi de planlar arasında olacak mı?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.