VW ve Ford ortaklığından Gölcük dahil 8 milyon araç etkilenecek

Ford-Volkswagen arasında 2019 yılında temelleri tılan ittifakın 8 milyon ticari aracın ortak üretimini kapsayacağı açıklandı.

Araçların üretiminin önümüzdeki yıl ilk döneminde başlaması ve modellerin ürün ömürleri boyunca devam etmesi bekleniyor.

VW ve Ford bu işbirliği ile hangi modelleri üretecek? Ortak platformda üretilecek ürünler arasında Volkswagen tarafından geliştirilen üretilen bir şehir minibüsü; Ford tarafından tasarlanan 1 tonluk bir yük minibüsü (Gölcük) ve Ford Ranger’ın platformunu kullanacak yeni Volkswagen Amarok…

İttifakın iki şirket arasında milyarlarca dolarlık maliyet verimliliği sağlaması bekleniyor. Açıklama Ford Başkanı ve CEO’su Jim Hackett tarafından bugün Deutsche Bank konferansında yapıldı. Ford-Volkswagen ittifakı Kuzey Amerika dışındaki ticari operasyonları kapsıyor.

Ford CEO-Jim Hackett, VW CEO-Herbert Diess

Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess ve Ford Başkanı ve CEO’su Jim Hackett 12 Temmuz 2019′da, örgütleri arasındaki küresel ittifakın elektrikli ve otonom araçları içerecek şekilde stratejik bir genişlemesini duyurmuştu. 

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, “Covid 19 salgını ve küresel ekonomi üzerindeki etkileri, güçlü şirketler arasında esnek ittifaklar kurmanın her zamankinden daha önemli olduğunu gösterdi” dedi.

İki şirket arasında milyarlarca dolarlık maliyet verimliliğini artırması beklenen anlaşma ilk olarak Ocak 2019′da açıklandı. Daha sonra yaklaşık bir yıl önce elektrikli araçlar gibi diğer unsurları da içerecek şekilde genişletildi.

Ford, 11 milyar dolarlık yeniden yapılandırma planının bir parçası olarak, ticari araç işine, özerk ve elektrikli araçlar gibi gelişmekte olan teknolojileri finanse etmek için kar sağlamaya yardımcı olmaya odaklanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.