440 km menzilli yeni BMW iX3 ne zaman satışa çıkacak

BMW mühendisleri son geliştirdikleri otomobillerden yeni iX3’ü yola çıkarmak için son testlere başladıklarını açıkladı. Elektrikli yeni BMW iX3 bu testlerden sonra 6 ay içinde yeni yılı bitirmeden yollarda olacak. Yeni model elektrikli versiyonun haricinde benzinli ve dizel motor seçenekleri ile geçiş sürecine ayak uyduracak.

BMW i adı verilen elektrikli birim şemsiyesi ikinci ürününü yola çıkarmaya hazırlanıyor. Aslında bu model birimin ilk elektrikli SAV modeli olacak. BMW i daha önce tamamen elektrikli BMW i3 modelini yola çıkarmıştı.

BMW’nin tamamen elektrikli ilk SAV modeli olacak yeni iX3; seri üretimden önceki son testlerini de istenilen sonuçlara uygun olarak tamamladı.

Test sürüşleri dört hafta sürdü ve bu sürede 7.700 kilometre ve 340 saatin üzerinde mesai harcandı. Test sürüşleriyle homologasyon sürecini tamamlayan yeni nesil iX3; yıl sonuna doğru yollara çıkacak.

Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisiyle geliştirilen ve yaklaşık 440 kilometrelik menzil sunan yeni iX3; 2021 yılı ilk çeyreğinde ise Türkiye’de yollarla buluşmaya hazırlanıyor.

Elektrikli yeni BMW iX3 440 km mezile sahip olacak.

Yeni elektrikli BMW modellerinin ipuçlarını taşıyor

Son hızla testleri gerçekleştirilen yeni BMW iX3, 2021’den itibaren planlanan BMW i4 ve BMW iNEXT modellerine de ışık tutuyor. Yeni yüksek voltajlı bataryası ve yapay zeka gibi son teknolojileri de içeren yeni iX3; BMW X3 ile birlikte Çin’deki tesislerde üretilecek.

Çok yönlülüğü ve sağlamlığını, tamamen elektrikli sürüş keyfiyle birleştiren yeni iX3; markanın benzinli, dizel ve tamamen elektrikli motor seçeneklerinin bir arada sunulduğu ilk BMW modeli olacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.