Mercedes’ten hafif ticariye özel sınırsız kilometreli garanti

Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar, “Siz güvenle yola bakın, aracınıza biz bakarız” sloganıyla yeni bir uygulama başlatıyor. Temmuz 2020 itibarıyla satışı gerçekleşen Mercedes Vito ve Mercedes Sprinter gibi hafif ticari araç modellerinde 3 yıl ve sınırsız kilometre garantisi vermeye başladığını açıkladı.

Temmuz 2020 tarihinden itibaren perakende satışı yapılan sıfır km hafif ticari araçların garanti süresi 3 yıla yükseltildi. Ayrıca garanti kapsamındaki 3 yıllık süre içerisinde kilometre sınırı bulunmuyor.

Yeni başlayan 3 yıllık garanti, araçların malzeme ve/veya montaj kaynaklı teknik sorunlardan dolayı arızalanan parçalarını ve işçilik bedelini de kapsıyor.

Aracın periyodik bakımları serviste yapılmalı

Garanti hizmet kapsamı 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.Ş. yetkili satıcıları tarafından satışı gerçekleşen araçlar için geçerli. Mercedes yetkili servislerinde, satışı takip eden 36’ncı ay sonuna kadar düzenli bakımları yapılan araçlar bu hizmetten faydalanabiliyor.

Araçların garanti kapsamına girmesi için; Mercedes hafif ticari araçların belirtilen periyodik bakım ve onarımlarının; öngörülen bakım ve onarım prosedürlerine uygun şekilde yapılmış olması ve belgelenmesi gerekiyor.

Periyodik bakımların,

Sprinter
modelleri için 20.000 km/12 ay sonunda,
Vito modelleri için ise 15.000 km/12 ay sonunda (hangisi önce dolarsa) yapılması öneriliyor.

Mercedes, hafif ticari araçları ile öğrenci ve personel taşımacılığının yanı sıra turizm ve şehir içi yolcu taşımacılığında da önemli bir yere sahip.

2019 yılının Otomotiv Distribütörler Derneği (ODD) verilerine göre, Mercedes-Benz Sprinter minibüs kategorisinin en fazla satılan aracı oldu. Mercedes-Benz Vito ise, 9 kişilik araç kategorisinin en fazla satılan aracı oldu. Böylece, Mercedes-Benz, hafif ticari araç modelleri ile Türkiye’de yolcu taşımacılığında en fazla tercih edilen marka olmayı başardı.

Hafif Ticari Araç Pazarı (Mayıs, Ocak-Mayıs 2020)

Hafif ticari araç pazarında gövde tipine göre;
• Van gövde tipi %74,0 pay ve 27.060 adet ile en çok tercih edilen gövde tipi olurken;
• Kamyonet gövde tipi %12,5 pay ve 4.574 adetle 2. sırada yer aldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.