Yeni BMW R 1250 GS ailesine özel renkli 40. yıl versiyonu

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW Motorrad, Yeni BMW R 1250 GS ve R 1250 GS Adventure ailesine yeni üyeler ekledi. 40 yıllık GS tarihçesine vurgu için özel üretilen “40 Years GS Edition’’ versiyon, ailenin üst paketi olarak satışa çıktı.

BMW R 1250 GS ve R 1250 GS Adventure 40 Years GS Edition fiyatı 269.310 TL ve 293.185 TL’den başlıyor.

Yeni BMW R 1250 GS ve R 1250 GS Adventure modellerinin kalbinde 7500 dev/dk’da 136 bg güç ve 6250 dev/dk’da maksimum 143 Nm tork sağlayan 2 silindirli boxer motor görev yapıyor. 12.5: 1 sıkıştırma oranına sahip, hava ve su soğutmalı motor; ısı dağıtımını motosikletin önündeki solda ve sağda yer alan iki radyatör aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Yeni BMW R 1250 GS ve R 1250 GS Adventure’ın şanzımanı motor muhafazalarına entegre konumlandırılmış. Bu sayede çok daha az sayıda vida bağlantısı kullanılarak motosiklet hafifletildi ve ağırlık dengesi ve burulma direnci iyileştirildi.

R 1250 GS serisi yeni nesil Dynamic ESA ile daha dengeli ve güvenli bir sürüş karakterine sahip oldu. Dynamic ESA teknolojisi ile birlikte amortisör ve yay her türlü zeminde, hatta yatık pozisyonda bile sürücülerine güçlü çekiş ve konfor sağlıyor. Yeni 6 eksenli sensör kutusundan gelen sinyallerin topladığı kapsamlı verilerle; motosikletlerin sürüş koşullarına hassas bir şekilde uyarlanması sağlanıyor.

Sıkıştırma, hızlanma ve yavaşlama gibi sürüş koşulları gibi anlık veriler bu sensörlerle kaydedilirken; ön süspansiyondaki sönümleme kuvvetlerini ayarlamak için de yine gelen veriler kullanılıyor.

 

R 1250 GS sürüş modları neler: Yeni BMW R 1250 GS ve R 1250 GS Adventure’da yol ve sürüş özelliklerine göre ‘‘Rain’’, ‘‘Road’ ve ‘‘Eco’’ isimli üç sürüş modu var. Eco modu, yenilikçi BMW ShiftCam teknolojisiyle birlikte dolu yakıtla maksimum menzile ulaşılabilecek şekilde kullanım imkanı yaratıyor.

Sürücülere motosikletlerinde daha hassas ayarlar yapabilmelerine olanak tanıyan ‘’Dynamic’’, ‘’Dynamic Pro’’, ‘’Enduro’’ ve ‘’Enduro Pro’’ sürüş modları ise Türkiye’de satışa sunulan tüm motosikletlerde standart.

Yeni Integral ABS Pro: ABS Pro sisteminin daha da gelişmiş bir versiyonu olan Integral ABS sistemi yeni BMW R 1250 GS ve R 1250 GS Adventure modelinde standart donanımda yer alıyor.

Eğimli yollarda fren yaparken güvenliği artıran Integral ABS Pro; ön ve arka frenleri aynı anda etkinleştirebilmek için el freni kolunu kullanıyor.

Yeni LED far grubu neleri içeriyor: Yeni LED far grubuna ‘‘Good bye’’ ve ‘’Follow Me Home’’ özellikleri opsiyonel olarak alınabiliyor. Yine isteğe bağlı “cruising light” donanımı, göstergelerin kalıcı olarak hafif soluk bir ışıkta yanmasını sağlarken, bununla birlikte farın geniş bir aydınlatma üretmesini ve motosikletin karanlıkta daha da görünür olmasını sağlıyor.

Standart  bir başka özellik ise sürücü ve yolcu koltuk ısıtma sistemi.

Yeni Renk Seçenekleri: BMW ‘nin R Serisindeki iki modtisikletinde de yeni 40 yıl versiyonu TripleBlack ve Rallye renkleriyle kendini gösteriyor. “40 Years GS Edition’’ versiyonlarında ise efsanevi R 100 GS modeline gönderme yapan siyah ve sarı renk kombinasyonu kullanılıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.