VW, Türkiye fabrikası yerine Slovakya’da büyüyecek

Volkswagen, Slovakya Bratislava’daki fabrikasına önemli bir yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Böylece yaklaşık 2 yıldır gündemde olan VW Türkiye fabrikası için iptal kesinleşmiş oldu. (Yaz aylarında Slovakya’ya gitmesi sözkonusu olur mu? haberimiz de yer almıştı.) DPA ajansı haberine göre; Slovakya fabrikasında genişletme maliyeti bir milyar Euro’ya ulaşabilecek.

Herbert Diess, “Bratislava’daki kapasiteyi artırmaya karar verdik” açıklamasını yaparken; korona nedeniyle, kapasite gereksinimlerini yeniden gözden geçirdiklerini ve şu anda başka bir tesise ihtiyaçları olmadığını söyledi.

Slovakya’daki fabrikanın Türkiye’ye kıyasla herhangi bir maliyet dezavantajı olmadığını belirten Diess; tek dezavantajın Volkswagen’in -Türkiye’de fabrika kurması halinde- iç pazardan daha büyük bir pay alma beklentisinden  vazgeçilmesi olduğunu kaydetti.

Bilindiği gibi Volkswagen, yaz aylarında Türkiye’de yeni bir fabrika kurma planını koronavirüs nedeniyle iptal ettiğini duyurmuştu. Tesis, ağırlıklı olarak Passat ve Skoda Suberb modellerini üretecekti. VW korona sonrası bu model üretimlerini mevcut fabrikaları arasında dağıtmaya karar verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.