Yeni Qashqai motor seçenekleri de belli oldu

2021 model yeni Qashqai, kamuflajlı testlerini sürdürürken; Nissan’ın 2024 yılına kadar Avrupa’da yüzde 50 elektrikli satış gerçekleştirme hedefini de destekliyor. Yeni Nissan Qashqai, hafif hibrit teknolojisiyle donatılan 1.3 DiG-T benzinli motorun yanısıra Nissan’ın e- POWER teknolojisinin Avrupa’daki ilk çıkışını da temsil edecek.

Yeni Qashqai e-POWER Avrupalı ​​sürücülerin zorlu taleplerini karşılaması için özel olarak geliştirildi. E-POWER ile Qashqai, yakıt verimliliği ve düşük CO2 emisyonu sağlamakla birlikte duyarlı ve güçlü hızlanma sağlayacak.

4.42 metre uzunluğundaki yeni Qashqai’nin güç aktarma sistemi 2 çeker ve 4WD seçenekleri 6 ileri manuel veya yeni Xtronic CVT şanzımanlarla birlikte; e-POWER saf elektrikli motor konfigürasyonları ile zengin bir alternatif sağlıyor.

1.3 DiG-T 140PS / 160PS 12V MILD HYBRID MOTOR

Yeni Qashqai’de bulunan 12V ALiS (Gelişmiş Lityum-iyon pil Sistemi) hafif hibrit sistem; yakıt ekonomisinde iyileştirmelerle birlikte uzatılmış rölanti durdurma; hızlı yeniden başlatma ve boşta durma [CVT] sağlayan uygun maliyetli bir hibrit teknolojisine sahip. 2018’de Qashqai’ye tanıtılan rafine ve saygın 1.3 DiG-T benzinli motorla eşleştirilen ALiS hafif hibrit sistemi; toplam araç ağırlığına 22 kg ek yük getiriyor.

Hız 18 km / s’den daha düşük hızlara geçerken; motor kapanıyor ve depolanan enerji aracın elektrikli ekipmanına güç sağlamak için kullanılıyor. Hızlanırken ise (20 km / s ile 110 km / s arasında), Lityum iyon pildeki enerji, motorun 20 saniyeye kadar ek bir 6Nm tork ile yardımcı olmasına izin veriyor.

Elektrikli Qashqai

Yeni Qashqai, Nissan’ın yenilikçi elektrikli e ‑ POWER motor sisteminin Avrupa’da ilk ürünü. Nissan Akıllı Mobilite stratejisinin temel bileşenlerinden biri olan e-POWER sisteminde 157PS benzinli motor; güç jeneratörü, invertör ve 140kW elektrik motoru ile entegre edilmiş yüksek çıkışlı bir batarya ve güç aktarma sisteminden oluşuyor.

E-Power’da benzinli motor yalnızca elektrik üretmek için kullanılırken; tekerlekler tamamen elektrik motoru tarafından çalıştırılıyor.

E-POWER sisteminde üç sürüş modu bulunuyor; Standart, Spor ve Eko.

LEAF’e benzer şekilde, yeni Qashqai e-POWER, e-Pedal modu adı verilen tamamen yeni bir ‘tek pedallı’ sürüş deneyiminden yararlanıyor. Sürücüler yalnızca gaz pedalını kullanarak yola çıkabiliyor, hızlanabiliyor ve yavaşlayabiliyor.

Dur-kalk şehir içi sürüş koşullarında, e-Pedal modu; gaz pedalını kaldırırken 0,2 G’ye kadar yavaşlama sağlayarak ayağın bir pedaldan diğerine geçme sürecini destekliyor. Bu, sürüşü daha basit ve daha rahatlatıcı hale getiriyor. E-POWER ile donatılmış yeni Nissan Qashqai’nin satışları 2022’de başlayacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.