Zamanında ödenmeyen otoyol ücreti, hacze götürüyordu!

Zamanında ödenmeyen otoyol ücreti, sürücülerin başına iş açabiliyor. 12 Temmuz 2020 günü Bursa gişelerinden otoyola girerek Çanakkale istikametine doğru giden Berna Arslan’ın başına da bu geldi. Gişeden geçerken HGS’sinde yeterli bakiyesi olmaması Arslan’ı haczin eşiğinden döndürdü.

Zamanında ödenmeyen otoyol ücreti ne oldu?

Belirtilen gişedeki otoyol geçiş ücreti 23,55 TL idi. Gişe görevlisi Arslan’a 15 gün içinde HGS’ye yükleme yapılması durumunda ödemenin oradan gerçekleşeceğini söyledi. Arslan ise 4 gün sonra gerekli yüklemeyi yaptı.

ödenmeyen otoyol ücreti faturası

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, geçilen otoyolu OTOYOL A.Ş. işlettiği için ödemenin otomatik ödeme talimatıyla yapılabildiği bilmeyen ve bu bilginin yer aldığı okumamış olan Arslan, OTOYOL A.Ş.‘nin avukatları tarafından aranınca 23,55 TL’lik borcunun 340,26 TL olduğunu ve bu borcun ödenmemesi durumunda aracının icraya konulacağını öğrendi. Arslan ise borcunu cezası ile birlikte ödeyerek hacizden kurtulmuş oldu.

Gişelerden geçerken ödeme yapılamaması durumunda araca at bir İhlalli (Ödemesiz) Geçiş Bildirimi ve üzerinde (Ödemesiz) ibaresi olan yazar kasa fişi düzenleniyor. Gişeden teslim alınacak bildirim üzerindeki bilgiler dahilinde geçişi takip eden 15 gün içerisinde cezasız olarak geçiş ücretini bildirim üzerinde yazan noktalardan ödemek mümkün.

Otoyol ücretleriyle ilgili sıkça sorulan soruların yanıtını buradan bulabilirsiniz.

Gündemdeki diğer habere göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.