Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz geçilecek
Dokuz günlük Bayram Tatili başladı. Cuma günü itibariyle gerek havayolu gerekse karayolunu kullanan tatilciler, yılın ilk uzun tatili için start verdiler. İstanbul’dan çıkışlarda beklendiği kadar kaos oluşmadığı gözlendi. Tatile gidenlerin çıkışı cumartesi itibariyle devam ediyor. Bu arada yapılan bir açıklama ile bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi geçilecek. Peki ücretsiz geçişler hangi günler gerçekleşecek? Hangi köprü ve otoyolları kapsıyor?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ramazan Bayramı tatili süresince, yap-işlet-devret modeliyle yapılanlar hariç, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından işletilen köprü ve otoyollar ücretsiz mi olacak sorusuna müjdeli cevabı açıkladı.
Bakan Turhan, AA muhabirine, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle milyonlarca vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini söyledi.

Hangi günler ücretsiz geçiş yapılabilecek
Cumhurbaşkanı kararıyla yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan köprü ve otoyollar hariç; KGM’nin işlettiği tüm otoyollar ile köprülerin; bu gece saat 00.00’dan başlayarak, bayram tatili süresince ücretsiz yapıldığı haberini paylaşan bakan, uygulamanın 10 Haziran Pazartesi günü saat 07.00’ye kadar süreceğini kaydetti.
Osmangazi Köprüsü ve üçüncü köprü yolları bu bayramda da ücretli olarak hizmet verecek. Ücretli yollara özel sektör eliyle yapılan ve işletilen tüm otoyollar dahil. Bu kapasama giren en önemli yol İstanbul-İzmir yolu. Bu yol üzerinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü de bulunuyor.
- Toyota tanımakta zorlanacağınız kadar radikal yeni Corolla konseptini tanıttı
- Otomotivde üretim milyon sınırını geçti
- Araç dış lastik ithalatına damping soruşturması açıldı
- Tarihteki en hızlı Skoda Fabia 130 podyuma güçlü çıktı
- 20 bin eurodan ucuz Twingo elektrikli olarak geri dönüyor
- TikTak Getir Araç’ı satın aldı, 10 milyon kiralama ile Avrupa’da ilk üçe girdi
- Otomotiv ihracatımız 9 ayda 30 milyar doları geçti
- Yeni Citroen C5 Aircross Türkiye takvimi açıklandı
- Resmi Gazete’de yayınlandı: Kış lastiği uygulamasına yeni düzenleme
- Eylül 2025 oto satışları 110 bini geçti, yeni bir rekor kırdı