
Blockchain ile geliştirilen elektrikli araç şarj ağı ödül getirdi
Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması 2019 tamamlandı. Yarışmada birincilik; elektrikli ve otonom araçlara yönelik blok zinciriyle geliştirdiği şarj enerji paylaşım ağıyla Oğuzhan Sarıtaş liderliğindeki Car4Future Technologies girişim projesine gitti.

Yarışmada ikinciliği Çağlar Aksu’nun liderliğindeki ekibe ait Sensemore; üçüncülüğü de Berk Şahin’in liderliğindeki ekibin hazırladığı Parxlab girişim projesi aldı.
Dereceye girenler Ticaret Bakanlığı desteğiyle iki yıl süresince yurtdışında eğitim ve İTÜ ARI Teknokent işbirliğinde kuluçka merkezinde projelerini geliştirme hakkı da elde etti.

YARIŞMADA İLK 5 DERECEYE GİREN PROJELER:
- Car4Future Technologies : Elektrikli ve otonom araçlar için blok zinciri ile şarj enerji paylaşım ağı geliştirdi. (70 bin TL ödül)
- Sensemore: Sensemore, kestirimci bakım, kalite kontrol ve Ar-Ge alanında kullanılmak üzere sensörler ile donatılmış bir donanım, mobil aplikasyon ve bulut yazılım çözümü geliştirdi. (60 bin TL ödül)
- Parxlab: Park noktalarına yerleştirilen kablosuz, uzun ömürlü, yüksek teknolojili sensörler ve bu sensörlerden gelen verileri işleyen yapay zeka teknolojisi ile; sürücülere boş park noktalarını ve işletmeye park noktasında oluşan veriyi göstererek; hem sürücü hem de işletme tarafında yüzde 50-60 oranında verim artışı sağlıyor. (50 bin TL ödül)
- ENLIL-Dikey Eksenli Rüzgar Türbini (40 bin TL ödül)
Metrobüs ve Karayollarında araçların ürettiği rüzgarı kullanarak yenilenebilir enerji üreten ve üzerinde bulunan sensörler ile şehir hakkında verileri elde eden akıllı rüzgar türbini geliştirdi. - AR Flip (30 bin TL)
Otomobil ve ticari araçların ön camlarına Augmented Reality (Artırılmış Gerçeklik) entegrasyonu, aerodinamiğin iyileştirilmesi, kör nokta faktörünü ortadan kaldırma, sanal sürücü asistanlığı, akıllı sürüş, güvenlik ve konfor iyileştirmeleri geliştirdi.
- Türkiye Otomotivinde “Made in EU” Alarmı: Gümrük Birliği Tehlikede mi?
- Togg’un Lastiği İçin Çalışmalar Tamamlanıyor: Petlas’tan Yeni Ürün
- 17 modelli Toyota Türkiye’de yeni bir rekora gidiyor
- 2035 Yasağı Esnedi mi? Almanya ve AB Arasında Kritik “İçten Yanmalı Motor” Pazarlığı
- Opel Astra modelinde yeni dönem başlıyor
- Fiat 500e Armani Özel Serisi Türkiye’de: İşte Fiyatı ve Detayları
- Volkswagen kendi bataryalarını üretmeye başladı
- Satılık otomobil ilanları ortalaması 21 güne çıktı
- Audi Revolut F1 Team: Audi F1 1 takımının kimlik kartını çıkardı
- Yeni Nissan Leaf Avrupa’da üretime başladı: Türkiye’ye ne zaman gelecek?