Yerli otoda bin özellik: 2022’de C SUV yolda

Otomotiv ihracatçıları Biriliği tarafından düzenlenen Otomotiv Tasarım Yarışması’na katılan yerli ve milli otomobil şirketi TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, önemli açıklamalar yaptı.

Karakaş: “Yerli otomobilin 1.000 özelliğini belirledik” diyerek, merakları üzerine çekerken, 2021 yılında ilk satışa çıkarılmasına odaklanan yerli otomobilde neler yapılacağının işaretini verdi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su M. Gürcan Karakaş “Türkiye’nin Otomobili Projesi ve Otomotiv Ekosisteminin Dönüşümü” başlıklı konuşmasında Türkiye’nin otomobiline ilişkin olarak “Küresel rekabet eden, yeni nesil doğuştan elektrikli, otonom 3 için hazır, bağlantı ve internete uyumluluk olarak başından itibaren planlı, akıllı bir cihaz olacak” dedi.

Babayiğitler olarak da anılmışlardı

TOGG olarak şarj altyapısından nesnelerin bağlantısına; yeni start up’lardan yeni yan sanayilere kadar geniş bir mobilite ekosistemi oluşturacaklarını kaydeden Karakaş; “Türkiye’nin teknoloji konusunda sinerji yaratacak şirketleri bünyemizde. Büyüyen segmente yatırım yapacağız.”

Yerli C SUV 2022’de pazara giriyor

TOGG CEO’su Karakaş, yerli otomobilin satışa çıkış tarihini de yineledi: “2022 yılında C segmenti SUV araçla pazara giriyoruz. İki-üç yıldan sonra AB merkezli ihracat pazarlarına yönlendirmek istiyoruz. Bu projenin hesabı, kitabı aslında 15 sene. 2022 yılında piyasaya çıkana kadar, her hafta her ay ne yapacağımız programlandı. Planı tıkır tıkır işletiyoruz. Gelecekte ev, işyerinden sonra otomobilin kendisi teknoloji ile bir yaşam alanına dönüşecek. Otomotivin mobilite ekosistemine dönüşümü bu anlamda önemli bir fırsat yaratıyor. Akıllı evler, binalar, şehirler ile etkileşimi olan bir dünyadan bahsediyoruz. Biz de bu nedenle bir otomobilden daha fazlasını hedefliyoruz. Otomobilin 1.000’e yakın özelliğini bugünden belirledik” dedi.

Dünyada 29 OEM firmasının mobilite ekosistemine 10 yılda 300 milyar dolar yatırım planladığını belirten Karakaş “Sadece Çin 136 milyar dolar yatırım yapacak. 2022 yılına kadar da 60 yeni model elektrikli araç piyasaya girecek. Çin’de 500 start up şirketi var. 1 milyar dolardan 5 milyar dolara kadar paraları var. Ve bu şirketlerin dörtte üçü sadece araçlarda mobilite sistemi ile ilgileniyorlar” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.