Trend
- Münih Otomobil Fuarı 2025: Yeni Clio ortaya çıkıyor
- Volkswagen T-Roc 8 yıl sonra yenilendi
- Hyundai’nin İzmit’te üreteceği yeni modelinden ilk görüntüler
- Yeni Corolla Cross’da ”olsa, dükkan senin” dönemi
- Çinli Omoda 7 ile bağımsız marka olarak Türkiye’ye geliyor
- Togg T10F Almanya lansmanı için geri sayım başladı
- Elektrikli Maserati Grecale Folgore 9.25 milyona Türkiye’de
- Toprak Razgatlıoğlu ve Ali Türkkan Castrol için piste çıktı
- Yenilenen Hyundai i30 okulların açılmasını bekliyor
- 2025 Toyota Land Crusier Prado incelemesi
1973 yılında üretimine başlanan kompakt sedan Mitsubishi Lancer, ülkemize ilk olarak 1980’li yılların sonunda geldi. Halen temsilciliğini yürüten Sabancı Grubu, o dönem otomotiv ithalatına Mitsubishi ile adım atıyordu.
Ülkede otomobilleri Mersin Limanı’ndan Adana’ya Temsa merkez otoparklarına aktaracak özel kamyon taşıyıcıları yoktu. Durmuş Döven’in günümüzün uzman lojistik şirketi Reysaş’a dönüşecek komanditi, o dönem bir kaç kamyon ile Sabancı’nın ithal ettiği Mitsubishi otomobilleri nakletmeye çalışıyordu. Otomobiller sıradan kamyonlara yüklenemiyordu. Çünkü uygun rampalar yoktu vs.
Neyse gelelim Lancer’a. Dünyanın farklı ülkelerinde farklı markalarla, farklı model adlarıyla pazarlandı. Bir nevi efsane modellerden biri oldu. Bu modelin kullandığı “kod isimler” arasında Colt Lancer, Chrysler Valiant Lancer, Chrysler Lancer, Hindustan Lancer, Soueast Lioncel, Dodge – Playmuth Colt, Eagle Summit, Mitsubishi Mirage ve Mitsubishi Lancer Fortis sayılabilir. Bu kadar farklı marka ve model ismiyle satılan başka otomobil kaç tanedir acaba?
Mitsubishi’nin Galant modelinin ralli parkurlarındaki görevini devralan Lancer’ın Evo modeli ile üç elmas logosu parkurlarda ve kürsülerde yeniden parlamaya başlamıştı.
Biz bu geniş ürün ve isim yelpazesi içinden Türkiye’ye ithal edilmeyen bir modele dikkat çekiyoruz. Ülkemize gelmeyen ve gelseydi meraklılarının sayısının oldukça fazla olacağı üzerine iddiaya girebileceğimiz Lancer Coupe modeline.
Bilmediğimiz Lancer Coupe karoserin yanı sıra ülkemize ithal edilmeyen motor seçenekleri de bulunuyordu.
1800 GSR Turbo, 1800 GT Turbo, 1800 GSR Turbo Intercooler, 1800 GT Turbo Intercooler, 1800 GSL Turbo gibi sıralanıyordu bu motor seçenekleri.
Ülkemize getirilen Evo 6 yani diğer adıyla Tommy Makinen versiyonunun tek kapılısı olan Lancer Coupe ülkemize ithal edilmedi. 1998 ile 2003 yılları arasında facelift operasyonlarıyla güncellendiğini ve buna rağmen Türkiye’ye getirilmediğini not düşelim.
Aynı güncellemeyi yaşayan Lancer Sedan 2004 yılında Türkiye yollarına çıkmıştı. Mitsubishi Türkiye bu modelin uluslararası basın testlerini Almanya’da yapmış ve ardından ithalatını gerçekleştirmişti. Sıradan bir sedandı diyebiliriz.
Lancer Coupe ise arka stoplarından bakıldığında aynı olduğunu anlayabilmek mümkün. Bizim Evo ile tanıştığımız 4G63 kodlu 2 litre turbo ve 4 çeker sisteminden farklı olarak önden çekişli ve 1800 cc motorlar ile yola inmişti. Bu 1800 motorlar içinde turbo versiyonlar olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.
Bazı ülkelerde Carisma model adı ile de satışa sunuldu. Lancer 10. neslinden sonra bantlara tamamen veda etti. Ülkemizde sosyal medyası oldukça güçlü olan Evo’cular sıklıkla buluşuyorlar. Sercan Durmaz’ın bitmek bilmeyen Mitsubishi sevgisi buna en büyük örnek olsa gerek.
Otoajanda.com haber merkezi, konusunda çok deneyimli ve uzman bir ekip tarafından yönetiliyor. Tüm haberler bu ekibin tecrübeli üyelerince edite edilerek, yayınlanıyor.
Önceki Gönderi