1400 hp’lik 3 motorlu Peak Transit zirve arıyor

Gölcüklü Transit elektriklendikten sonra şimdi de ünlü Pikes Peak yarışında kendini kanıtlamaya uğraşıyor. Gücünü elektrikli motordan alan ve Aerodinamik gövdesiyle dikkat çeken Ford SuperVan 4, 101. Pikes Peak Uluslararası rmanma Yarışında zirveye ilk çıkan olmak istiyor. Pikes Peak, Amerika’nın en ünlü dağ yarışı olarak tanımlanıyor.

Ford araçları, Model T’nin zirveye rmandığı 1916’daki ilk yarıştan bu yana Pikes Peak’e katılıyor.

  • 2023 yarışında SuperVan’ıdireksiyonunda efsanevi pilot Romain Dumas var. 
  • Pikes Peak Uluslararası rmanma Yarışı 156 viraj eriyor ve deniz seviyesinden 1.440 metre kseklikte başlayı4.302 metredeki zirvede bitiyor. 

 Peak Transit modelinin özellikleri

Pikes Peak’in ksek rakımlı tepelerinde hareket edebilmesi in aerodinamiğyeniden tasarlanan SuperVan 4’übastırma kuvveti (downforce) 240 km/saat zda 2.000 kilogramın üstüne çıkarıldı. Aerodinamiğiyileştiren temel unsurlar arasında yer alan karbon fiber hafif arka spoyler ve ösplitter aracıvirajlı parkurda yolu kavramasına yardımcı oluyor. Virajlı dağ yollarında çevikliğsağlamak ve genel dengeyi iyileştirmek amacıyla SV4’te daha hafif bir şasi paketi kullanıldı; kargo alanı, Ford Sync ve co-pilot koltuğkaldılarak şasideki ağırlıazaltıldı.

1400 beygirlik üç elektrikli motorlu Ford Transit Amerika dağlarında şans arıyor.

3 motorlu, 1400 beygirlik canavar

SuperVan 4’ügüç aktarma organlarında da iyileştirmeler yapıldı. STARD UHP fazlı motor sayırtten üçdüşülmesi ve STARD’ıUltra ksek Performanslı Li-Polimer NMC kese tipi crelerin kullanılması sayesinde araçta optimum güç-ağırlıoranı elde edilirken önde bir ve arkada iki motora güç sağlayan rt tekerlekten çekiş sistemi korundu. SuperVan toplam 1050 kW’ın (1400 HP) üzerindeki motor yle potansiyelini açığa çıkarırken optimum enerji kullanımı in bataryanıyeni 600 kW rejeneratif performansından yararlanıyor. 

Peak Transit özel olarak geliştirildi ve yüksek irtifalı dağ tırmanışına uygun hale getirildi.

Şasiyi de detaylı olarak elden geçiren Ford Performance ve STARD ekipleri, SuperVan 4’ü karbon seramik diskli frenlerle revize edilmiş bir fren sistemi, Pirelli Zero yarış lastikleri, magnezyum jantlar ve kseltilmiş tahrik milleriyle donattı. Ayrıca SV4’üdağda en iyi zamanını elde edebilmesi in zorunlu olmayan her rlü ağırlıunsurunu azaltmak amacıyla pleksi öcam kullandı ve minimal bir iç mekâyarattı. 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.