2019’un en değişik motosiklet konseptleri

Sıradışı bir gelişme olmazsa 2022-2023 sonrası elektrikli otomobillerin sayısındaki artış gözle görülür hale gelecek. Peki ya motosikletlerde durum nasıl olacak? Bu konuda gerek fuarlarda gerekse teknoloji etkinliklerinde sık sık yeni motosiklet modelleri karşımıza çıkıyor. Dahası küçük boyutta olanları, bir iki yıl kullan at türünden alt marka grubunda toparlama yapılanları vs. marketlerde bile satılmaya başladı. Efsane markalarda ise birkaç güzel elektrikli motosiklet konsepti var…

Honda Super 90 modelinin 50 yaşına özel Rus tasarımcı Igor Chak’a orijinal modele sadık yüzde 100 elektrikli bir motosiklet tasarlattı. Fütüristik tasarımlı S90, yeni bir görünüme sahip ve yakında üretilmesi bekleniyor.

1895 yılında bisiklet üretimi ile adım atan Skoda için köklerine dönme zamanı; Skoda Klement, elektrikli bisikletle birçok teknolojiyi taşıyor. Bu bisiklet, en fazla 45 km / s hıza ulaşabiliyor, bir şarjla 62 km’lik yol alabiliyor. Aynı zamanda akıllı telefonlara eneji sağlayabiliyor.

Amerikan üretici bir motosiklet ve bir elektrikli bisiklet üreteceğini açıkladı. Elektrikli motosiklet Fuell Flow yarı retro tasarıma sahip; 9.780 Euro üzerinde bir fiyat etiketi taşıyacak. Klasik bir motosiklet fiyatına elektrikli bir motosiklet! Elektrikli bisiklet Fuell Fluid 980 kWh’lik çift çıkarılabilir bataryası sayesinde, 200 km’lik menzile ulaşabiliyor. Yaklaşık 3.000 Euro’luk bir fiyata sahip.Elektrikli motosikleti LiveWire’ı tanıttıktan sonra, ünlü Amerikan üretici elektrikli bisiklet endüstrisini iki konsept bisikletle sürdürmeye karar verdi. Bu bisikletler kentsel gelecek için tasarlandı: tek elle taşınabilen, çıkarılabilir aküye sahip modeller. Harley-Davidson’un bu konseptleri bakalım yola çıkabilecek mi?

Ducati’nin öğrenciler ve yetenekli sanatçılar tarafından tasarlanan Ducati Zero konseptine yakın bir motosikleti ilk yüzde 100 elektrikli olarak yola çıkarması mümkün olabilir. Bir yılanın saldırısından ilham alan Ducati Zero’nun görüntüsü hızlı hareketi vurguluyor. Bu bir konsepr, bir de elektrikli bir Panigale projesi masa üzerinde.

Bir de 2019 yılında tanıtılan ama elektrikli olmayan bir konsepte göz atalım; bu bir sanat eserinin olağanüstü güzelliği. Bu motosiklet, şimdiye kadar BMW Motorrad tarafından tasarlanan en büyük boksör motora sahip; tamamen yeni 1.800 cc hava / yağ soğutmalı düz bir motor bu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.