2021 Monte Carlo Rallisi galibi Sebastien Ogier oldu

2021 Monte Carlo Rallisi galibi olan Toyota sürücüsü Sebastien Ogier, kariyerinde 8. kez bu unvanı almayı başararak rekoru eline geçirdi. Yarış başlangıcından itibaren etapların tamamında başarılı bir performans sergileyen Ogier’i takım arkadaşı Galler’li Elfyn Evans izledi.

Şampiyonanın 15 etaptan oluşan ilk ayağını, 2 saat 56 dakika 33.7 saniyede tamamlayan Ogier, Monte Carlo Rallisi’nde 8. zaferini elde etti.

Ogier’in takım arkadaşı Elfyn Evans, 32.6 saniye geriden gelerek ikinci sıraya yerleşirken, Hyundai I20 Coupe takımının Belçikalı pilotu Thierry Neuville ise liderin 1 dakika 13.5 saniye gerisinden gelerek üçüncülüğü yakaladı.

Lastik patlatmasına rağmen yarışı bırakmadı

Sebastien Ogier, cuma günü lastik patlatmasına rağmen, cumartesi günü liderliği yeniden ele geçirdi ve liderliğe koştu.

2021 Monte Carlo Rallisi Güç Etabı’nı da kazanan Ogier, fazladan beş puan alarak hafta sonunu maksimum puanla kapattı. Aynı zamanda bu galibiyeti ile birlikte Monte Carlo Rallisi’ni Volkswagen, Citroen, Ford ve Toyota gibi dört farklı üreticiyle kazanmış oldu.

WRC’nin 2. ayağı, 26-28 Şubat’ta Arctic Lapland’da

İsveç Rallisi’nin iptal edilmesiyle birlikte yarışın bu ayağının yerine hava sıcaklığının -30 dereceye kadar düştüğü Arctic Lapland Rallisi geldi. Arctic Lapland Rallisi, 26-28 Şubat tarihleri arasında Finlandiya’da start alacak.

Böylece WRC, bu sezon iki kez Finlandiya’ya gitmiş olacak. İkincisi ise Finlandiya Rallisi için olacak ve ralli 29 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.