Formula 1 tekrar Türkiye’de!

Formula 1 Türkiye Grand Prix 2021 etkinliğinin iptal edildiği mayıs ayında açıklanmıştı. Aradan geçen birkaç ayın ardından son gelen bilgilere göre, Formula 1 yeniden Türkiye’ye geliyor. Türkiye Grand Prix, Formula 1 2021 sezonunda takvime dahil edildi. Formula 1 Türkiye Grand Prix 2021 biletleri için ilk açıklama da geldi. Peki, Formula 1 Türkiye Grand Prix 2021 ne zaman koşulacak?

Formula 1 Türkiye Grand Prix 2021 ne zaman yapılacak?

Dünyanın en önemli motorsporları organizasyonu Formula 1, 1-2-3 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak şunları söyledi:

“Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1’i 9 yıllık aradan sonra geçtiğimiz yıl ülkemize kazandırma mutluluğunu yaşamıştık. Başarıyla tamamladığımız yarışın ardından; Formula 1 yönetimi, takımlar ve pilotlar tarafından yoğun övgüyle bahsedilen pistimize yarışları tekrar getirebilmek için o günden bu yana çalışmalarımızı sürdürdük. Sizlerin de bildiği üzere yarışı Haziran ayı içerisinde gerçekleştirmek üzere anlaşmış, fakat sonrasında seyahat kısıtlamaları nedeniyle organizasyon gerçekleştirilememişti. 2021 yılı takvimi içerisindeki tüm fırsatları yakından takip ettik ve tekrar takvime girmeyi başardık. Formula 1 yönetimi de yarışları İstanbul’da gerçekleştirmek için çok istekli davrandı. 1-2-3 Ekim’de Intercity İstanbul Park’taki bu büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp, tüm dünyaya İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

formula 1 türkiye grand prix 2021

Formula 1 Türkiye Grand Prix 2021 biletleri için ilk açıklama

Vural Ak, Formula 1 Türkiye Grand Prix 2021 biletleri için de bir açıklama yaptı. “Yarışı gerçekleştireceğimiz tarih Türkiye’de ve İstanbul’da turizm sezonunun da sürdüğü zamanlara denk geliyor” diyen Ak, Sadece yarış ekiplerinin bile ekonomimize milyonlarca dolarlık katkı sağladığı Formula 1TM organizasyonu, yabancı izleyicilerin de gelişi ile önemli bir döviz girdisine imkan sağlayacaktır. Bilet satışlarına ilişkin gerekli bilgilendirmeyi en kısa sürede yapacağız” dedi.

Vural Ak’ın garajı

Formula 1 istatistikleri

Formula 1 yarışlarına 5 ayrı kıtadan ülkeler ev sahipliği yapıyor.
Yıllık yaklaşık 2 milyar izleyicisi bulunuyor.
200 ülkede ve 250’den fazla kanalda yayınlanıyor.
Toplam 10 takım yarışlarda mücadele ediyor.
Intercity İstanbul Park 2021 takviminin 16’ncı yarışı olacak.

Ne olmuştu?

Formula 1 Türkiye Grand Prix 2021 etkinliği seyahat kısıtlamaları nedeniyle iptal edildi. Bu duyurunun ardından Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak da bir açıklama yaptı. Ak, görüşmeleri sürdürüp, çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizdi. İngiliz Hükümeti’nin duyurduğu yeni seyahat kısıtlamalarının ardından, Formula 1 yönetimi 2021 takvimi için bir güncelleme yayımlamak zorunda kaldı.

28 Nisan tarihinde Türkiye’de yapılacağı açıklanan Formula 1 yarışı, yapılamadan iptal edildi.

Detaylar için: https://www.otoajanda.com/formula-1-turkiye-grand-prix-2021-iptal-edildi-vural-ak-aciklama/

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.