Fiat ve PSA Grubu çip sıkıntısı yaşamayacak!

Geçtiğimiz Mayıs ayında akıllı kokpitler geliştirmek için Mobil Drive ortak girişimini duyuran Foxconn ve Stellantis, çip üretimi için yeniden bir araya geldi. Iphone üreticisi Foxconn ile geliştirilecek olan çip ürünleriyle Fiat ve PSA Grubu markalarını birleştiren Stellantis yapılanmasının ihtiyaçlarının yüzde 80’i karşılanacak.

Stellantis ve Hon Hai Technology Group (Foxconn); otomobil üreticisi ve üçüncü taraf müşteriler için amaca yönelik bir çip (yarı iletken) ailesi tasarlamak üzerine kurulu bir mutabakat anlaşması imzaladı. Anlaşma, 2024 yılında Stellantis’in STLA adını verdiği elektrikli araç platformunun yeni elektrik/elektronik ve yazılım mimarisi STLA Brain’i tanıttığı bir yazılım günü etkinliğinin parçası olarak duyuruldu.

Otomotiv sektöründe üretimi durdurmaya zorlayan çip krizinin ortasında stratejik bir hamle yapan Stellantis; otomotiv ürünleri için çip gereksinimlerinin en az yüzde 80’ini karşılamayı planlıyor.

iPhone üreticisi Foxconn, Stellantis için dijital kokpit üretecek

fiat ve psa grubu çip

Fiat ve PSA Grubu modelleri yeni çip ailesiyle donatılacak

İki firma arasında yapılan işbirliğiyle, Stellantis’in yaşadığı çip krizi sorunlarını azaltmaya yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra; araçlara özel tamamen yeni bir çip ailesi tasarlanacak. Çip endüstrisindeki alan bilgisi daha fazla olan Foxconn ise Stellantis’in kapsamlı otomotiv uzmanlığından yararlanarak mevcut teknolojiyi kendi elektrik otomobillerinde kullanacak.

Stellantis CEO’su Carlos Tavares; “Yarı iletken ihtiyaçlarımızın yüzde 80’inden fazlasını karşılayacak, bileşenlerimizi önemli ölçüde modernize etmeye, karmaşıklığı azaltmaya ve tedarik zincirini basitleştirmeye yardımcı olacak dört yeni çip ailesi yaratmayı hedefliyoruz. Bu aynı zamanda daha hızlı yenilik yapma ve hızlı bir şekilde ürün ve hizmetler oluşturma yeteneğimizi de artıracak” dedi.

Foxconn’un elektrikli araçların üretiminde kullanılan çipler ve yazılım üretiminde deneyime sahip olduğunu belirten Foxconn başkanı ve CEO’su Young Liu; “Elektrikli araç pazarında genişlemeye devam ederken; bu uzmanlığı Stellantis ile paylaşmayı ve uzun vadeli tedarik zinciri eksikliklerini birlikte çözmeyi dört gözle bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.