Mercedes Benz elektrikli orduyu sahaya sürüyor!

Mercedes Benz elektrikli atağı için 2022 yılını kilometre taşı ilan etti. Alman otomotiv devi, Rusya’da yaşadığı krizin tersine Türkiye pazarına bu yıl bütün elektrikli araç modellerini sunma planına sahip.

Mercedes-Benz Otomobil Türkiye İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan, pazarın halen talep değil arz odaklı olduğunu belirterek, “Üretici olarak talebin pazara yön vermesini tercih ederiz. Ama pandemi ile başlayıp sonrasında çip krizi ve diğer tedarik sorunlarına dönüşen süreç devam ediyor. Arz edilebilen araçlar satılıyor. Bu gündemin yılın üçüncü hatta dördüncü çeyreğinde düzelmeye başlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

Radyo Gedik Otoajanda programına konuk olan Bekdikhan, Mercedes Benz Türkiye 2022 planlarını açıkladı: Pazara yeni giren elektrikli EQS modelinin ilgi gördüğünü ifade eden Bekdikhan; elektrikli otomobillerin sayısının katlanarak artacağını kaydetti.

Mercedes Benz, Türkiye yollarına bu yıl elektrikli EQA, elektrikli EQB, elektrikli EQE ile birlikte martı kanat olarak bilinen spor model SL ve SUV GLC modeli de satışa sunacak.

Mercedes Benz Otomobil Türkiye Başkanı Şükrü Bekdikhan’ın konuk olduğu Radyo Gedik, Otoajanda yayınına buradan ulaşabilirsiniz…

Mercedes Benz Türkiye yöneticisi Bekdikhan, 2022 yılında arz değil talep odaklı bir otomotiv pazarının devam edeceğini, iyileşme için yılın son çeyreğinin düşünülebileceğini öngördüklerini de dile getirdi. Otomobil üzerindeki vergilerde; hele Mercedes gibi lüks segmentteki bir markayı ilgilendiren vergilerde bir değişiklik beklemediğini de söyleyen İcra Kurulu Başkanı; “Bu yıl için vergisel bir değişim söz konusu değil” şeklinde konuştu.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.