Renault Türkiye’de Mitsubishi Colt 2023 model otomobil üretecek

Türkiye otomobil endüstrisi yeni mir marka için yeni bir modelin üretimine hazırlanıyor. Passat Türkiye’de üretilir mi derken, haber Bursa’dan geldi: Oyak Renault Bursa fabrikalarında Clio temelli Mitsubishi Colt 2023 üretilecek. Renault Nissan Mitsubishi İttifakı, 2013 yılından bu yana unutulan Mitsubishi Colt adını yeniden ortaya çıkarıyor. İlk kez 1962 yılında üretilmiş olan Colt, 60 yıl sonra hayatına devam edecek.

Avrupa pazarı için üretilecek yeni otomobil 2023 yılında piyasaya çıkacak. Mitsubishi Motors, Avrupa operasyonlarını yeniden yapılandırıyor.

Renault Nissan Mitsubishi ittifakının CMF-B platformu şimdi de Mitsubishi Motors için görev üstleniyor. Renault tarafından Türkiye’de üretilecek küçük hatchback otomobil yeni nesil Colt 2023 sonbaharında yollara çıkacak.

Mitsubishi Colt 2023 modelini üretecek Oyak Renault üst yönetimi yenilendi

renault bursa fabrikası
Oyak Renault Bursa fabrikasında üretilen otomobil ve motorlar, dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

Yeni Colt, geçtiğimiz ocak ayında açıklanan yeni ASX iye birlikte ittifakın ikinci ortak modeli olacak. Mitsubishi ASX de Renault Captur ve Nissan Juke ile aynı platformda üretilecek.

Colt’un Türkiye/ Bursa ve Slovenya/ Novo Mesto, fabrikalarında üretilen Renault Clio ile neredeyse aynı olması bekleniyor. Mitsubishi Salı günü otomobilin bir görüntüsünü yayınladı.

Mitsubishi Colt 2023 modelinin motor seçenekleri arasında hibrit de bulunacak. Yayınlanan fotoğrafta hybrd EV logo dikkat çekiyor. Ancak otomobil üreticisi şimdilik fazla detay bildirmiyor.

Hemen hatırlatalım Clio, Renault’nun tam hibrit E-Tech sistemi ile donatılı.

Oyak Renault, 2022 yılı sonuna kadar Megane Sedan üretimini sürdürecek. Bu süre sonunda bu otomobilin üretimi yine Bursa’daki Karsan tarafından gerçekleştirilecek. Boşalan kapasite ise Mitsubishi Colt ile doldurulacak. Böylece Oyak Renault Bursa fabrikası tamamen küçük hb üretim üssüne dönüşecek.
Renault Bursa fabrikası yıllık 350 bin adetlik üretim kapasitesine sahip.

 

Mitsubishi Avrupa’da ne durumda?

Mitsubishi, Avrupa’da yalnızca 2.0 lt plug-in hibrit motorlu Outlander SUV gibi önemli bir modele sahip. Türkiye’de de çok sevilen L200 bir tonluk pick up ise en önemli kozları arasında.

Geçen yıl Avrupa pazarlarında kalacağını açıklayan Mitsubishi, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya da dahil olmak üzere kârlı olabileceği ülkelere odaklanacağını bildirdi.

Avrupa OTomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verilerine göre Mitsubishi Motors, 2021’de Avrupa’da 63.122 araç sattı. Bu rakam, 2020 yılına göre yüzde 27 gibi önemli bir düşüşe denk geliyor. Görünen o ki yeni küçük hatchback ile Mitsubishi ağır rekabetin olduğu alana girecek.

Konuyla ilgili Oyak Renault yönetiminden de resmi açıklama geldi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

52 yıldır Türkiye’de

52 yıldır Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Renault Group, ara vermeden devam ettiği yatırımlarına yeni nesil şehir otomobili Mitsubishi COLT’un Bursa’da üretimini de ekliyor.

 

Renault Group Türkiye CEO’su ve Oyak-Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu
HAKAN DOĞU: Renault Group Türkiye CEO’su ve Oyak-Renault Yönetim Kurulu Başkanı

Renault Group Türkiye CEO’su ve Oyak-Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Renault Group olarak 1969dan bu yana Türkiyede Oyak Grubu ortaklığında köklü ve başarılı bir şekilde ve 21 yıldan bu yana da sektör lideri sıfatıyla varlık göstermekteyiz. Binek araç üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden Oyak-Renault Bursa Fabrikası Türkiyenin en fazla ihracat yapan şirketleri arasında 3. sırada yer alıyor ve Türkiyenin toplam ihracatına yıllık 2,3 milyar avroluk katkıda bulunuyor (2021 rakamı). 2000 yılından bu yana Türkiyeye yaptığımız yatırımların toplamı 2 milyar avro seviyesinde bulunuyor. Yatırımlarımıza Türkiyeye duyduğumuz sarsılmaz güven doğrultusunda ara vermeden devam edeceğiz. Yeni duyurumuz, bu kararlılığımızın somut bir göstergesidir.” 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.