İstanbul’a yaya ve bisikleti algılayabilen yeni yerli metrobüs

Kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile toplum için farklı çözümler sunan Otokar, geçtiğimiz yıl İETT Genel Müdürlüğü tarafından açılan 100 adetlik metrobüs alım ihalesinin ilk teslimatını gerçekleştirdi. İstanbullular için özel olarak geliştirilen 20 adet yerli metrobüs, Edirnekapı’daki  metrobüs garajında düzenlenen törenle kullanıma çıkmak üzere teslim edildi.

İlk etapta 20 adet teslim edilen 200 yolcu kapasiteli ve 21 metre uzunluğundaki Otokar KENT XL yerli metrobüsler İstanbul ulaşımının yeni yüzü olacak. Araçların 3 yıl boyunca satış sonrası hizmetlerini de sağlayacak olan Otokar, yıl sonuna kadar tüm araçların teslimatını tamamlayacak.

2012 yılından bu yana İETT bünyesindeki 1000’den fazla aracıyla her gün on binlerce İstanbulluya konforlu ulaşım sunan Otokar’ın yeni KENT XL metrobüsleri; İstanbul’da günde yaklaşık 1 milyon kişiye toplu taşıma hizmeti sunulan, toplamda 52 km uzunluğundaki metrobüs hattında hizmet verecek.

Yaya ve bisikleti algılıyor

Otokar’ın Türkiye’de ve Avrupa’da farklı ülkelerde hizmete sunduğu KENT XL, mega kent İstanbul için özel olarak tasarlandı.

İstanbul’un tüm yol ve hava koşulları gözetilerek Türkler tarafından tasarlanan ve üretilen araç; tasarımı, yüksek performansı, dayanıklılığı, düşük yakıt tüketimi, üst seviyede emniyet ve konforu ile toplu ulaşıma yeni bir soluk getiriyor.

21 metre uzunluğundaki KENT XL, 200 yolcu taşıma kapasitesine ve yolcuların hızlı bir şekilde metrobüse binmesine ve inmesine imkân veren geniş, güvenli ve dışa açılan kapılara sahip. Basamaksız tasarımı ve kolay ulaşılabilir koltuklarıyla toplu taşımada engelleri de ortadan kaldırıyor. KENT XL; yüksek tavan yapısı, ferah iç hacmi ve güçlü kliması ile şehir içi toplu taşımacılıkta üst düzey konfor vadediyor. Araç, yüksek ısı ve ses yalıtımıyla da fark yaratıyor.

Direksiyonlanabilir bağımsız süspansiyonlu 4’üncü aks yapısı ile yüksek manevra kabiliyeti sunuyor. Dönüşlerde savrulmayı engelleyen, motorun gücünü ve torkunu otomatik olarak limitleyen, elektronik körük yönetim sistemiyle yüksek güvenlik sunan Otokar KENT XL, sürüş esnasında çevresini tarayıp, yaya ve bisiklet algılıyor. Araç, kör noktaları tespit ederek tehlike anında şoförü ikaz eden uyarı sistemlerini de üzerinde barındırıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.