Yamaha’dan 2022 modeller : Tmax, MT-10 ve R7

Son iki yıldır tüm dünyayı etkileyen küresel salgın ile ortaya çıkan çip krizi, lojistik sorunları, hammadde kıtlığı motosiklet satışlarının hızını kesmedi. 2021 yılında Türkiye’de 255 bin motosiklet satıldı. Üretim ve tedarik sıkıntıları yaşanmasa 2021’de yüzde 60’a yakın büyümesi beklenen pazarda; Yamaha Motor Türkiye’nin satışları 2021 yılında yüzde 10 artarak, 12 bin adet olarak gerçekleşti.
TMAX Tech MAX, MT-10 ve R7 ile 2022’de ürün gamına yeni ürünler ekleyen Yamaha; bu yıl Neo’s ile elektrikli scooter dönemini de açıyor.

İkisi motosiklet, üçü e-bike 5 yeni Yamaha

“Büyük şehirlerde, trafikten kaçmak, özel hayata daha fazla zaman ayırmak isteyen tüketiciler daha çok düşük cc’li, kullanımı rahat scooterlara yöneldi” diyen Yamaha Motor Türkiye Ülke Direktörü Hakan Kaya, “Sürdürülebilir yaşam döngüsüne katkıda bulunmak için markalar elektrikli motosiklet üretmeye başladı. Daha sessiz, karbon emisyonu daha düşük, düşük ccli araçları günden güne daha fazla trafikte göreceğiz gibi duruyor. Yamaha Motor, 2050 Çevre Planı çerçevesinde üretim ve ticari odaklı tüm faaliyetlerinde karbon nötrlüğünü hedefliyor. 2022 Haziran temmuz ayından itibaren ikisi
motosiklet üçü e-bike olmak üzere yeni ürünler Avrupa pazarına sunulmaya başlanacak.
Türkiye’de önce 50 cc eşdeğerinde NEO’s sonrasında da diğer elektrikli scooterların satışı başlayacak” dedi.
Yamaha Neo's 50 cc
Elektrikli Yamaha scooterın bataryası elle taşınabiliyor. Akşam eve götür şarj et kolaylığı önemli avantaj.
2021 yılının sonunda yaşanan dövizdeki yüksek sıçrama fiyat artışları ve tedarik sıkıntıları; çip krizi; lojistik problemleri ve artan lojistik maliyetler halen devam ettiğini belirten Hakan Kaya; neler yaptıklarını da şöyle özetliyor:
Dövizde yaşanan yükselişe bağlı motosiklet pazarındaki fiyat artışı, vergi yükleri gibi çeşitli nedenler bizi zorlasa da arz talep dengesini doğru kurmaya çalışıyoruz. Yenilenen Yamaha bayi ve servis noktalarımızla müşteri ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
2022 yılında “Kadınlara Ücretsiz Güvenli Sürüş Eğitimi”; “R25 Kadınlar Kupası”; TEMA iş birliği ile oluşturduğumuz “Umut Ormanı” gibi hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile sektörde öncü olmayı ve sorumluluk bilincini yükseltmeyi hedefliyoruz.”
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.