Togg Sedan yüz yüze görüşme için Zorlu Center’da!

Geçtiğimiz günlerde “Yüz yüze mi görüşsek?” sosyal medya paylaşımıyla uzun bir sürenin ardından gündeme gelen yerli otomobil Togg sedan, Zorlu Center’da ziyaretçilerin karşısına çıktı.

Türkiye Otomobil Girişim Grubu (TOGG)’un ‘Konsept Akıllı Cihaz’ olarak isimlendirdiği sedan model, ABD’nin Las Vegas kentinde gerçekleşen dünyanın en büyük tüketici elektroniği şovu CES 2022 fuarından sonra Türkiye’de ilk kez boy gösteriyor.

Sedan modele şimdiden akıllı cihaz niteliğini kazandıran teknolojik özellikleri ve yenilikçi yapısı; yollara çıkmayı bekleyen Peugeot 408 ve Toyota Crown gibi otomobillere oldukça benzer. Peki Togg’un henüz konsept aşamasında olan akıllı cihazı üzerinde hangi özellikleri taşıyor?

TOGG-CES-FUAR'ında

Yenilikçi ve dinamik bir fastback: Togg sedan

Bugüne kadar SUV ve Sedan gövde karoserileriyle karşımıza çıkan Togg, güncel tasarım dilini tüm modellerinde kullanmakta kararlı. Günümüzde sıkça karşılaşmaya başladığımız fastback sedan gövde tipi: kaslı arka tasarım, ön farlardan başlayıp aracın profilini güçlendirerek arkaya kadar uzayan omuz çizgisi ve aydınlatmalı Togg logosu ile tamamlanıyor.

Murat Günak liderliğinde Togg tasarımcıları tarafından geliştirilen ve Pininfarina stüdyolarında üretilen cihazdaki ön cam, doğuştan elektrikli mimariyle uyumlu olacak şekilde baştan tasarlandı. Jantlar Togg DNA’sına ait çok kollu stilize edilmiş lale özelliğini taşımaya devam ediyor.

Menekşe ve çivit mavisinin karışımına çalan metalik gri renge sahip Akıllı Cihaz’da, dış tasarımın yanı sıra iç tasarım ve yolcuların kabin deneyimi de bir üst seviyeye taşınıyor.

İçeride C SUV’un tasarımına sadık bir yaklaşım izlenmesine rağmen, direksiyon simidi, sportif ve zarif bir tasarımla elden geçirilmiş. Entegre emniyet kemerlerine sahip 4 adet tekli koltuk yer alıyor ve orta sütunu ortadan kaldıran tasarımla kapılar bir kitap gibi açılıyor. Ön koltuklarda açık renk deri kullanılırken, arka koltuklarda koyu renk tercihi göze çarpıyor. Emniyet kemerlerinde ise özgünlüğü vurgulamak için açık mavi renk tercihi dikkat çekiyor.

İlk olarak C-SUV pazara çıkacak

Togg’da, 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki elektrikli SUV ile rekabete katılacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Kendisini otomobil şirketinden çok mobilite ve teknoloji şirketi olarak tanımlayan Togg, çok sayıda start up ile işbirliği içerisinde. Togg, Trugo ile 81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1000 yüksek performanslı şarj cihazı (DC) kurma hedefiyle hareket ediyor.

Yine geçtiğimiz günlerde yapılan elektrikli araçlara yönelik ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) düzenlemesi ile Togg C SUV aracın başlangıç fiyatının; bugünün koşullarıyla 1 milyon TL’nin altında kalması sağlanmıştı.

Togg, Gemlik Tesisi’nde deneme üretimi hazırlıklarına başladı

Temeli 18 Temmuz 2020 tarihinde atılan Togg Gemlik Tesisi’nde iki yılda deneme üretimi hazırlıkları başladı. Gemlik Tesisi’nde, bu yılın son çeyreğinde ilk seri üretim akıllı cihaz banttan inecek.

Gövde, boya ve montaj istasyonlarındaki parçalı provaların başarılı bir biçimde gerçekleştirildiği tesiste; deneme üretimi hazırlıkları sürüyor.

5 gr/m2’den az “uçucu organik bileşen” salımı ile Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i; Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i bir değerle Avrupa’nın en temizi olan boyahanede; ilk C-SUV gövdesinin boyası atıldı ve aynı gövdenin parça montajı, montaj tesisinde başarıyla tamamlandı.

İkinci yılında rakamlarla Togg Gemlik Tesisi 

  • Togg Gemlik Tesisi’nin temeli 18 Temmuz 2020 tarihinde atıldı. Tesisin üst yapı çalışmaları Ocak 2021’de başlatıldı.
  • Gemlik Tesisi’nin zemin güçlendirilmesi için 44 bin adet beton kolon üretildi. 536 bin metreküp kazı çalışması, 493 bin metreküp yapısal dolgu yapıldı. Tesis inşasında 34 bin ton demir, 325 bin metreküp beton kullanıldı. 230 bin metrekare yalıtım yapılırken, 33 bin ton çelik kolon kullanıldı. Toplam cephe panel 55 bin metrekare olurken, 520 bin metre elektrik kablolama yapıldı. Tesise 160 bin metre boru hattı döşendi.
  • Üretim hatlarında toplam 250 robot devreye alındı ve ekipman montajları tamamlandı.
  • 1.6 kilometrelik test pisti inşası tamamlandı.
  • 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesis, 230 bin metrekare kapalı alana sahip.
  • İnşaatında 9 bin 700 kişinin görev aldığı tesiste, 3 milyon saatlik çalışma gerçekleştirildi. Gemlik Tesisi, üretim kapasitesi 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak.
  • Tesisteki çalışmalar, 9 Nisan 2021 tarihinden itibaren togg.com.tr ve Togg Youtube kanalı üzerinden 7/24 anlık olarak izlendi. Canlı yayını şu ana dek 2 milyondan fazla kişi izledi.
  • Tesiste 2030 yılına kadar toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretim hedefi var.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.