Honda elektrikli araç üretimi için anlaştı : 8 yılda 30 model

Dünya otomotiv devlerinin çoğu gibi Honda da 2030 yılına hazırlanıyor. Honda elektrikli araç üretimi için yeni işbirliklerini duyurdu. Elektrikli çağın başlaması ile 2030 yılına ilişkin hedeflerini güçlendiren Japon üretici, 30 farklı EV (elektrikli otomobil) modelinin üretimi için yeni işbirliklerine yöneldi.

Honda, elektrikli araçlar için pil üretmek üzere LG ile ortak bir girişim kurarak üretim tesisi inşa edecek. Ayrıca yine elektrikli araç bataryalarında kullanılacak metallerin tedarik edilmesine yönelik Japonya merkezli Hanwa Co, Ltd. (Hanwa) ile stratejik ortaklık kurdu. Honda daha önce de SONY ile elektrikli araç üretiminde işbirliği için anlaştığını açıklamıştı.

honda elektrikli spor araba
Honda elektrikli araçlar içinde elektrikli modeller de olacak.

8 yılda 30 farklı elektrikli Honda yola çıkacak

Honda, önümüzdeki 8 yıl içerisinde yıllık 2 milyon adetten fazla üretim hacmine sahip 30farklı EV modelini dünya çapında piyasaya sürmeyi planlıyor. Honda EV imalatı konusunda Uzakdoğu haricinde ABD piyasasını da birincil pazar görme eğiliminde.

Honda’nın ortaklık kurduğu Japonya merkezli Hanwa Co, Ltd. (Hanwa) alanında dünyanın en büyüklerinden biri. LG Chem de kimya sektörünün devlerinden.

Kurulan yeni ortaklık ile Honda, nikel, kobalt ve lityum gibi; bataryalar için gerekli temel metallerin teminini Hanwa tarafından güvence altına alıyor.

Honda, LG Chem ile Ohio’da üretim tesisi kuracak

Honda elektrikli araç üretimi konusunda diğer bir işbirliğini ise pil üretimi için LG ile gerçekleştirdiğini açıkladı. Honda, 2030 yılında piyasaya sürmeyi planladığı yeni elektrikli araç serisi için; LG Chem ile ABD’de pil üretmek üzere bir üretim tesisi inşa edeceğini de açıkladı.

2023 yılı itibariyle lityum iyon pil hücrelerinin seri üretimine başlamayı hedefleyen Honda ve LG Chem; yıllık yaklaşık 40GWh üretim kapasitesine sahip olacak üretim tesisini Ohio’da inşa etmeyi planlıyor.

Honda 2030 yılına uzanan 30 modellik yeni hedefi doğrultusunda yeni işbirliklerine gideceğini de belirtiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.