1 milyonuncu Fiat Egea ile 7 milyonluk üretime koşuyor

Türkiye otomotiv sanayinin en önemli otomobillerinden olan ve TOFAŞ Bursa tesislerinde üretilen 1 milyonuncu Fiat Egea aracını banttan indirdi. üretimde 1 milyon barajını aşan araç Fiat Egea Cross Hibrit oldu.

TOFAŞ, Stellantis Grubu’nun önde gelen Ar-Ge merkezlerinden biri durumunda ve Egea için yapılan yatırımlar 1.2 milyar doları geçmiş durumda.

1 milyonuncu Egea üretimi ile birlikte TOFAŞ tarafından üretilen araç sayısı 6 milyon 800 bin adetin üzerine çıktı. Üretimine başlandığı 2015 yılından bu yana 1 milyon adetlik Egea üretiminin 590 bin adeti de ihraç edildi. Egea, pazara sunulduğu yıldan itibaren Türkiye’nin en çok satan otomobili ünvanını elinden bırakmıyor.



Egea’nın başarısında Ar-Ge’nin önemli rolüne dikkat çeken TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu; “Ar-Ge Merkezimiz, geniş kapsamlı ürün mühendisliği birikimi; yeni ürün geliştirme ve test yeteneğiyle; Stellantis Grubu içinde ürün projelerinin tüm sorumluluğunu üstlenen; önemli Ar-Ge merkezlerinden.

Fiat Egea Sedan mı, Renault Taliant mı?

Üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin yanı sıra, Stellantis’in farklı küresel ürün projelerinin proje sorumluluğu üstlenebiliyoruz.

Fiat Egea, ilk kez İstanbul Autoshow 2015’te dünyaya tanıtılmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.