Yeni Chery modelleri nasıl? İlk sürüş izlenimi

2022 yılı son günlerinde Türkiye pazarına girişiyle ilgili ilk resmi toplantısını yapan Chery, satışa sunacağı 3 SUV modelini teste çıkardı. Intercity İstanbul Park’ta medya mensupları için yapılan etkinlikte ilkbaharda bayiye çıkması beklenen Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro modellerinin ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdik. Daha önce açıklandığı gibi ilk satışa sunulacak Chery modelleri sadece benzinli motor ve otomatik şanzıman seçeneği ile alınabilecek.

Türkiye pazarı ile ilk olarak 2007 yılında tanışan Çinli otomobil markası Chery, geçen zaman içerisinde model serisini baştan aşağı yeniledi. Çin dışında 80 ülkede Chery modelleri yollarda. Hibrit ve tam elektrikli modelleri de satışa çıkaran Chery, Türkiye’de daha sonraki süreçte bu modelleri de müşterilerle buluşturacak.

Gelelim kısa da olsa Pist’in trafiğe kapalı yollarında Chery modellerinin bizde bıraktığı izlenimlere… Chery gerek dış tasarım gerekse iç dizaynda Avrupa ya da Uzak Doğu markalarının C SUV, D SUV tasarımları ile rekabet edecek bir tarza sahip. Dış tasarım Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro’da klasik SUV trendine daha uygun iken; Omoda 5 modeli crossover çizgileri daha öne çıkan bir tasarım olarak dikkat çekiyor.

Her üç model de Chery tarafından geliştirilen üçüncü nesil ACTECO serisi 1.6 TGDI benzinli motor bulunuyor. 197 HP maksimum güç ve 290 Nm maksimum tork ortalama kullanımda kendini gösteriyor. iHEC adı verilen yanma sistemi ve benzer teknolojilerle yüzde 41 termal verimlilik sağlayan motorla kombine edilen ıslak çift kavramalı GETRAG 7DCT şanzımanda; vites geçişleri sessiz ve sarsıntısız.

Yeni-Chery-modelleri-nasıl-test-ettik
Türkiye’ye geri dönen Çinli Chery modellerini tadına baktık.

Omoda 5 Crossover tarzla öne çıkıyor

Omoda 5, Chery tarafından geliştirilen ilk küresel araç. Bu model genç, yeni, göz alıcı ve iddialı tasarımı ve zengin ekipmanıyla pazarda kendine farklı bir kitle yakalayabilir. Omoda 5, Eko/Normal/Spor olmak üzere üç sürüş modunu kullanıma sunuyor. Spor modu, daha canlı bir sürüş deneyimi için motoru minimum 2000 d/d seviyesinde tutuyor. Model 0-100 km/s hızlanmasını 7,8 saniyede tamamlayarak sınıfında öne çıkan bir performans ortaya koyuyor.

Omoda 5 her biri 10,25 inçlik iki ekranı tek bir panelde birleştiren ekran konseptine sahip. Ekran konsepti sadece modern ve yenilikçi bir görünüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanım kolaylığı ve gelişmiş bir ergonomi de sunuyor. Ayrıca, INS çok renkli ışıklı İklimlendirme Kontrol Paneli, 64 renkli ortam aydınlatması da modern ve ferah bir kabin oluşumu sağlıyor. Ekran üzerinde bulunan ikona dokunarak sesli komutla aracın bir kısım özelliklerini çalıştırıp durdurabiliyorsunuz.

Yeni-Chery-modelleri-nasıl-
Yeni Chery modelleri Türkiye’de SUV segmentinde benzinli motorla satışa çıkacak.

Omoda 5’te L2.5 akıllı sürüş seviyesi kapsamında Sürücü İzleme Sistemi (DMS), önemli bir yenilik. Araç içi kamera, sürücünün yüz ifadelerini gerçek zamanlı olarak izliyor, uyku hali veya dikkat dağınıklığı algıladığında sürücüyü uyarıyor.

Tiggo 7 Pro kompakt sınıfa yeni oyuncu

Chery, rekabetin en yoğun olduğu C SUV sınıfına Tiggo 7 Pro modeli ile katılıyor. LED Matrix farlarla uyumlu Angel Wing Star ön ızgara, şık ve dinamik bir görünüm sağlıyor. Sürücü ve ön yolcuyu sarmalayan kokpit tasarımıyla dikkat çeken modelde 12 inçlik tam LCD gösterge paneli, 10,25 inçlik merkezi dokunmatik kumanda ekranı ve 8 inçlik dokunmatik LCD klima ekranı yer alıyor. Sesli komut sistemi bu modelde de aktif olarak çalışıyor.

2023 yılı ikinci çeyreğinde satışa çıkması planlanan Chery modellerinden biri de Tİggo.

Kablosuz akıllı telefon şarj özelliği, anahtarsız giriş ve tek tuşla çalıştırma, 360 derece kuş bakışı panoramik arka görüş kamerası ve temassız açılan elektrikli bagaj gibi donanımlar, çift bölgeli otomatik klima gibi özelliklerle Tiggo 7 Pro, konforlu modeller listesine girmeyi hedefliyor. Tiggo 7 Pro, 100-0 km/s fren ölçümlerinde 37,48 metrelik değerle sınıfında önemli bir başarı elde ediyor.

7 koltuklu amiral gemisi

Chery 7 koltuklu modeli Tiggo 8 Pro ile rekabetin daha özel olduğu bir alana giriyor. Markanın Türkiye’deki amiral gemisi pozisyonunda konumlandıracağı Chery Tiggo 8 Pro, premium konfor duygusunu öne çıkarıyor. 7 oturma düzenine rağmen yeterli iç hacim modelin öne çıkan yaklaşımlarından biri. Tiggo 8 Pro’nun süspansiyon sistemi, keskin dönüşlerde kabini stabil tutmak ve gövde salınımlarını azaltmak üzere destek sağlıyor. SUV, heybetli gövdesine karşın hafif ve geri bildirimi yüksek direksiyon sistemi sayesinde esnek ve kıvrak kullanım özellikleri sergiliyor. Modelin rölanti devrinde ölçülen gürültüsü sadece 39,9 dB.

Chery, Kör Nokta Algılama (BSD), Arka Çapraz Trafik Uyarısı (RCTA) ile geri-geri giderken ve şerit değiştirirken daha sezgisel uyarılar sağlıyor. Bunun dışında Kapı Açma Uyarısı (DOW), park anında kapıları açarken olası çarpışmalara karşı uyarıyor ve kazaları etkili bir şekilde önlüyor. Ayrıca Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC), Şerit Takip Asistanı (LKA) ve diğer akıllı sürüş destek işlevleri de kullanıma sunuluyor.

İlk test sürüşü ile ilgili videoyu da izleyebilirsiniz…

2 Yorumlar
  1. Selman diyor

    Omoda 5 bekliyorum,fiyat 650bin bandında olursa alırım.

  2. Yavuz diyor

    Şubatın 20si oldu hala chery ile ilgili muhattab olacak firma bulamıyoruz. Mermerler holdingin satış departmanı telefonları açmıyor. Chery Otomobil Sanayi ve Ticaret A. Ş. İle ilgili hiç bilgi yok ne iletişim ne adres. Tiggo 8 pro almayı çok istediğim bir araç fakat firma eski algıyı kırmamak içinden elinden geleni yapıyor chery dediğimde herkes uzak dur elinde patlar diyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.