Nissan SUV modellerini tam elektrikli hale getiriyor

Japon otomobil üreticisi Nissan, Qashqai, X-Trail ve Juke modellerini tamamen elektrikli hale getirmeye hazırlanıyor.

Nissan’ın küresel ölçekteki en büyük oyuncularını SUV modeller oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde ortakları Renault ve Mitsubishi ile yeniden yapılanmaya giden şirket, SUV modelleriyle ilgili planlarını ortaya çıkardı. Nissan, tam ölçekli bir elektrikli araç (EV) hamlesine hazırlanıyor.

Nissan Qashqai, X-Trail ve Juke modelleri sahneye elektrikli olarak çıkacak

Nissan Qashqai, Juke ve X-Trail’in elektrikli versiyonlarını 2025 yılından itibaren satışa sunmayı planlıyor.

Önce elektrikli Juke, ardından Türkiye’de en çok satan SUV modellerden Qashqai ve X-Trail piyasaya çıkacak. Özellikle, Nissan’ın e-Power hibrit modelleri seride kalacak. Üç SUV model, Renault-Nissan-Mitsubishi grubunun farklı gövde şekillerini, uzunluklarını, dingil mesafelerini ve batarya boyutlarını barındırabilen Ortak Modül Ailesi (CMF) platformu üzerinde inşa edilecek.

Qashqai ve X-Trail şu anda CMF-CD platformunu kullanıyor. Juke ise Renault Clio tarafından da kullanılan daha küçük CMF-B yapısı üzerinde üretiliyor. Yeni modellerin, Ariya’dan daha güçlü motorların yanı sıra farklı bataryalarla piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Özellikler henüz açıklanmadı, ancak Nissan Ariya crossover’ın 218-394 beygir gücündeki versiyonları mevcut. Bu versiyonlar, 340 ila 500 km arasında bir menzil mesafesi sağlıyor.

Nissan Avrupa patronu Guillaume Cartier, bu hamlenin firmanın e-Power hibrit güç aktarma sisteminin popülaritesini artıracağını ve 2030 yılına kadar toplam küresel satışlarının yarısından fazlasını elektrikli araçların oluşturmasını sağlamaya yönelik çabalarına yardımcı olacağını söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.