Volkswagen Tiguan üçüncü neslinde elektrikli ailesine katılacak

Volkswagen’in popüler SUV modellerinden Tiguan, üçüncü neslinde tamamen elektrikli bir versiyona sahip olacak.

Alman gazete Handelsblatt, geçen hafta VW’nin önemli planlama turu öncesinde, Wolfsburg’da elektrikli bir Tiguan üretileceğini bildirmişti. Ancak aracın ana fabrikadaki üretim hattından tam olarak ne zaman çıkmaya başlayacağı henüz belli değildi. Gündeme gelen yeni bir haberde; çip krizi nedeniyle bir süredir durma noktasına gelen Wolfsburg üretim tesisinden yollara çıkacak olan yeni elektrikli modelin ne zaman çıkacağına yer verildi.

Volkswagen, elektrikli Tiguan ve Golf için yeşil ışık yaktı

Bu yıl içerisinde yeni yüzüyle yollara adım atacak olan Tiguan için gelecek planları çiziliyor. Tiguan, elektrikli ID ailesinin yanı sıra 2026 yılından itibaren ilave bir elektrikli model olarak yoluna devam edecek.

Yeni model, kabaca bugünkü Tiguan boyutlarında olacak ve mevcut MEB elektrikli platformunun (“MEB plus”) revize edilmiş bir versiyonuna dayanacak. Büyük olasılıkla ID.Tiguan olarak adlandırılacak olan elektrikli Tiguan, “Trinity” adı verilen modelin üretimine başlanana kadar VW için geçici bir köprü görevi üstlenecek. Tiguan’ın yanı sıra Golf, Touran ve Seat Tarraco da Wolfsburg’da üretiliyor.

Volkswagen CEO’su Oliver Blume, VW’nin Golf’ün tamamen elektrikli bir versiyonunu planladığını da duyurdu. Golf’ün bir ikon olduğunu belirten Blume, “Golf ve Tiguan gibi araçları da elektrik çağına sokmak istiyoruz.” dedi. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Volkswagen Tiguan 2023 yollara çıkmaya hazırlanıyor

İçten yanmalı motorları arkasında bırakmaya hazırlanan Volkswagen tarafından bu yıl yollara çıkarılması planlanan üçüncü nesil Tiguan testlerde yüzünü gösterdi.

Volkswagen bir süredir yeni Tiguan modeli üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Model hakkında ilk olarak, maliyet nedeniyle manuel şanzımanlı versiyonunun olmayacağı bilgisi ortaya çıkmıştı. Aracın apaçık boy gösterdiği son görüntüler de aracın çıkmasına sayılı günler kaldığına işaret ediyor. Neredeyse kamuflajsız görüntülenen SUV model, bu yıl içinde tam olarak ortaya çıkmaya hazır gibi.

Volkswagen’in geleceğini temsil eden ID Aero ve Trinity gibi, bu aracın önünde de ID kardeşlerine benzer bir yüz veren kapalı bir üst bölüm bulunuyor. Elden geçirilen ön üst ızgaranın yanı sıra; alt ızgaranın ekstra motor soğutmasına yardımcı olmak için önceki test araçlarına kıyasla büyümüş olması dikkat çekiyor. Bu da yukarıda belirtildiği gibi Tiguan adının bir elektrikli araç (EV) olarak devam etmesi için yapılan yeniliklerden biri olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.